Η Κομισιόν ενέκρινε τα τρία πρόσωπα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Η Κομισιόν ενέκρινε τα τρία πρόσωπα του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων

Πέρασε τελικά η επιλογή της Όλγας Χαρίτου. Πρόεδρος ο Γάλλος Ζακ Λε Παπ.

Το «πράσινο φως» άναψε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιλογή των τριών προσώπων που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση για το εποπτικό συμβούλιο του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές επιβεβαιώνοντας τη συμφωνία της για τους υποψηφίους του εποπτικού συμβουλίου», δήλωσε εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Ενώ αρχικά το θέμα είχε «κολλήσει» για την περίπτωση της Όλγας Χαρίτου, καθώς στις Βρυξέλλες θεωρήθηκε πολιτικοποιημένη επιλογή επειδή είναι σύζυγος του βουλευτή Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλου, τελικά προχώρησε έπειτα από επικοινωνία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον αρμόδιο επίτροπο Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Τα άλλα δύο πρόσωπα που προτάθηκαν από την ελληνική πλευρά είναι ο Γιώργος Σταμπουλής, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ο Γιώργος Ταβλάς, μέχρι πρότινος κορυφαίο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδας.

Εκτός των Ελλήνων, στο συμβούλιο διορίζονται και δύο Ευρωπαίοι, επιλογή των θεσμών. Πρόεδρος του συμβουλίου είναι ο Γάλλος τεχνοκράτης Ζακ Λε Παπ με θητεία στο υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας επί υπουργίας Λαγκάρντ και ο Ισπανός Ντέιβιντ Βεγκάρα, πρώην στέλεχος του ESM και του ΔΝΤ.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο οι δύο τελευταίοι βρέθηκαν στην Αθήνα τις προηγούμενες μέρες για να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με τα υπόλοιπα τρία μέλη του συμβουλίου.