Η Κομισιόν «τσεκάρει» την Lufthansa για τις κρατικές ενισχύσεις από τη Γερμανία

Η Κομισιόν «τσεκάρει» την Lufthansa για τις κρατικές ενισχύσεις από τη Γερμανία
Για να αποσαφηνιστεί κατά πόσον οι χρηματοδοτικές ενέσεις ήταν σύμφωνες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησε η Γερμανία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 το 2020, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα.

Η ανακεφαλαιοποίηση ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ είχε εγκριθεί βάσει του προσωρινού πλαισίου COVID, αλλά ακυρώθηκε πέρυσι από το δεύτερο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ. Η προσφυγή της Lufthansa κατά της απόφασης αυτής εκκρεμεί ακόμη.

Η έρευνα της Επιτροπής αποτελεί απάντηση στην απόφαση του εν λόγω δικαστηρίου, το οποίο δήλωσε ότι υπήρξαν σφάλματα στη διαδικασία.

Στόχος είναι τώρα να αποσαφηνιστεί κατά πόσον οι χρηματοδοτικές ενέσεις ήταν σύμφωνες με τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις.

Η Lufthansa έχει ήδη επιστρέψει πλήρως την ενίσχυση, γεγονός που θα μπορούσε να περιορίσει τις άμεσες επιπτώσεις της δικαστικής απόφασης, αν και θα μπορούσε να έχει συνέπειες για μελλοντικές κρατικές διασώσεις.

Εκπρόσωπος της Lufthansa επανέλαβε ότι η εταιρεία έχει ήδη αποπληρώσει πλήρως τα μέτρα και δήλωσε ότι η Lufthansa είχε προβλέψει στην ετήσια έκθεσή της για το 2023 ότι η Επιτροπή θα ξεκινούσε επίσημη έρευνα, όπως έχει κάνει σε παρόμοιες περιπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com