Η LearnWorlds λαμβάνει επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Marathon Venture Capital

Η LearnWorlds λαμβάνει επένδυση ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Marathon Venture Capital
Η εξαιρετικά επιτυχημένη startup στον τομέα του ed-tech με πελάτες σε περισσότερες απο 25 χώρες, εξασφάλισε χρηματοδότηση από το Marathon VC.

H LearnWorlds, δημιουργός της ομώνυμης πλατφόρμας λογισμικού για την παραγωγή, προώθηση και εμπορία διαδικτυακών μαθημάτων, ανακοινώνει την ολοκλήρωση επένδυσης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ από την Marathon Venture Capital.

H διαδικτυακή εφαρμογή Learnworlds επιτρέπει σε επαγγελματίες εκπαιδευτές αλλά και οργανισμούς να δημιουργήσουν και να πουλήσουν διαδικτυακά μαθήματα, συνδυάζοντας διαδραστικά video, ηλεκτρονικά βιβλία αλλά και εργαλεία κοινωνικής μάθησης. Είναι μια πλατφόρμα φτιαγμένη για την εποχή της οικονομίας της γνώσης, όπου ο κάθε ένας που έχει κάτι να διδάξει μπορεί να δημιουργήσει μια επιτυχημένη διαδικτυακή επιχείρηση.

Η επένδυση αυτή πρόκειται να βοηθήσει την εταιρεία να ενισχύσει περαιτέρω το δημοφιλές προϊόν της ώστε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες σχολείων μεγάλης κλίμακας. Ήδη πληθώρα επιχειρήσεων χρησιμοποιούν σήμερα την γρήγορη και εύχρηστη πλατφόρμα της Learnworlds για την εκπαίδευση του προσωπικού τους, ενώ άλλες επιχειρήσεις αξιοποιούν την πλατφόρμα για την εκπαίδευση των πελατών τους, ενισχύοντας το brand τους αλλά και τις πωλήσεις των προϊόντων τους.

“Η LearnWorlds είναι μία σπάνια εταιρία που κατάφερε να φτάσει με δικούς της πόρους στην κερδοφορία, ενώ παράλληλα σημείωσε εντυπωσιακή ανάπτυξη, έλαβε διθυραμβικές αξιολογήσεις και εξαπλώθηκε σε μια διαφοροποιημένη, παγκόσμια πελατειακή βάση”, δήλωσε ο Πάνος Παπαδόπουλος, εταίρος της Marathon Venture Capital. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με μία έμπειρη ομάδα, η οποία πρωταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Την ίδια στιγμή, παρατηρούμε την ανάγκη μεγάλων τεχνολογικών επιχειρήσεων για την διαρκή εκπαίδευση των πελατών και συνεργατών τους, καθώς εν τέλει η εκπαίδευση αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο να εμβαθύνουν τις πωλήσεις τους. Παράλληλα, η ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου να αποκτήσει νέες δεξιότητες, τόσο σε επαγγελματικό όσο και προσωπικό επίπεδο διευρύνεται συνεχώς”, συμπλήρωσε.

Η LearnWorlds βρίσκεται σε συνεχόμενη ανοδική τροχιά και πρόσφατα ξεπέρασε τους 1000 πελάτες σε περισσότερες από 70 χώρες. Οι πελάτες της ποικίλουν, από ανθρώπους που δημιουργούν έναν ιστότοπο για να διδάξουν επαγγελματικές δεξιότητες όπως το marketing αλλά  χόμπι, όπως η φωτογραφία ή το πλέξιμο, μέχρι εταιρείες που εκπαιδεύουν χιλιάδες ανθρώπους στα τελευταία εργαλεία ανάλυσης μεγάλων δεδομένων, και κυβερνητικούς φορείς οι οποίοι εκπαιδεύουν τους συνεργάτες τους. Περισσότεροι από τους μισούς πελάτες της LearnWorlds βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι η μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά της.

Σήμερα, η LearnWorlds απασχολεί 25 εργαζομένους, κυρίως μέσω των δύο γραφείων της στη Λεμεσό και τα Χανιά, όπου και βρίσκεται η ομάδα έρευνας και ανάπτυξης. Στόχος της εταιρείας είναι ο διπλασιασμός του προσωπικού της τους επόμενους 18 μήνες, με νέες προσλήψεις σε όλους τους τομείς. Οι θέσεις εργασίας βρίσκονται διαθέσιμες στον ακόλουθο σύνδεσμο.

“Η εκπαίδευση είναι η πιο σίγουρη και αποτελεσματική μέθοδος για να αλλάξεις μια ζωή και η ηλεκτρονική εκπαίδευση είναι το μέλλον. Θέλουμε η LearnWorlds να αποτελέσει το “Shopify για την οικονομία της γνώσης,” επιτρέποντας σε όποιον διαθέτει εξειδικευμένη γνώση, να την προσφέρει μέσα από το διαδίκτυο, κερδίζοντας χρήματα ή αναγνώριση, και εν δυνάμει να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων που θα αποκτήσουν νέες δεξιότητες.

Η ομάδα μας είναι επικεντρωμένη στη επιτυχία των πελατών μας. Η προσπάθεια μας έχει επιβραβευθεί από την παγκόσμια αγορά και το προϊόν μας αναγνωρίζεται μέσα στα 5 κορυφαία του χώρου. Παρ’όλο που η LearnWorlds είναι ήδη μια κερδοφόρα επιχείρηση, αποφασίσαμε να σηκώσουμε τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης για να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας, να ενισχύσουμε τις πωλήσεις μας και να βελτιώσουμε το προϊόν μας με χαρακτηριστικά που θα μας επιτρέψουν να εξυπηρετήσουμε σχολεία ιδιαίτερα μεγάλης κλίμακας αλλά και εταιρικούς πελάτες. Δεδομένης αυτής της στόχευσης, βρήκαμε έναν ιδανικό συνεργάτη στην Marathon Venture Capital”, δήλωσε ο Πάνος Σιώζος, συνιδρυτής και CEO στη LearnWorlds.