Η λίστα με τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα συναντηθούν με τον Μακρόν και την ομάδα του

Η λίστα με τους Έλληνες επιχειρηματίες που θα συναντηθούν με τον Μακρόν και την ομάδα του
epa06022315 French President Emmanuel Macron waves from his car as he leaves the polling station after voting in the first round of the French legislatives elections in Le Touquet, northern France, 11 June 2017. France holds the first round of parliamentary elections on 11 June 2017, just under two months after Macron took office as French President. EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON / POOL MAXPPP OUT Photo:

Σύσσωμος ο εγχώριος επιχειρηματικός κόσμος θα συναντηθεί με την γαλλική αντιπροσωπεία. Έντονο το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποιεί την Πέμπτη και Παρασκευή επίσημη επίσκεψη στη Ελλάδα με κεντρική ιδέα την αισιοδοξία και την επανάκτηση της εμπιστοσύνης προς τη χώρα που επλήγη περισσότερο από την κρίση χρέους. Η επίσκεψη αυτή, πολυαναμενόμενη σε μία Ελλάδα που έχει την περιέργεια να γνωρίσει το προεδρικό ζεύγος, θα είναι γεμάτη συμβολισμούς, με επίκεντρο την ομιλία για τη δημοκρατία που θα εκφωνήσει ο Εμανουέλ Μακρόν στον Λόφο της Πνύκας, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Ο πρόεδρος Μακρόν θέλει να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για την ανάκαμψη» στην χώρα αυτή «σύμβολο της ευρωπαϊκής κρίσης», αναφέρει το AFP επικαλούμενο πηγή της γαλλικής προεδρίας.

«Οφείλουμε να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στην θετικότερη αυτή φάση που ανοίγεται και που συμβολίζει, είμαστε σε θέση να ελπίζουμε, μία νέα φάση για την ευρωζώνη», δηλώνουν με επιμονή πηγές της γαλλικής προεδρίας αναφέρεται στο τηλεγράφημα του AFP.

Ο Εμανουέλ Μακρόν φθάνει στην Αθήνα την Πέμπτη. Θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τις οποίες θα συζητηθεί σειρά διμερών και ευρωπαϊκών θεμάτων.

Το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει ομιλία στον βράχο της Πνύκας, την υψηλού συμβολισμού για τη Δημοκρατία τοποθεσία όπου συνεδρίαζε η Εκκλησία του Δήμου στην αρχαία Αθήνα. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή και δεξίωση με τη συμμετοχή της γαλλικής κοινότητας της Αθήνας.

Η ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στην Πνύκα εντάσσεται στη μακρά συνέχεια των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και των επισκέψεων των προέδρων της Γαλλικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όμως ο Εμανουέλ Μακρόν επιλέγει έναν εξωθεσμικό τόπο για να απευθύνει την δημόσια ομιλία του στην Αθήνα παρουσία νέων, καθηγητών και σπουδαστών της γαλλικής γλώσσας, ως σύμβολο της νέας σελίδας που ανοίγεται μετά το ξεπέρασμα τόσο της οικονομικής κρίσης, όσο και της κρίσης εμπιστοσύνης, επισημαίνουν πηγές της γαλλικής προεδρίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να δείξει ότι η αναδιάρθρωση της Ευρώπης περνά μέσα από την δημοκρατική αναδιάρθρωση.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας συνοδεύεται από τον υπουργό Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ, την υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό και 40 γάλλους επιχειρηματίες. Περί τους 140 γάλλοι και έλληνες επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Μακρόν, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Στόχος, η επαφή της γαλλικής με την ελληνική επιχείρηση, σε ποικίλους τομείς σε όλα τα επίπεδα, ο εντοπισμός των δυσκολιών και των ευκαιριών.

Το μήνυμα είναι ότι οι επενδύσεις ξεκινούν και πάλι στην Ελλάδα και ότι η Γαλλία εννοεί να είναι παρούσα, όπως κατά τη διάρκεια της κρίσης, έτσι και κατά τη φάση της ανάκαμψης.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η ενέργεια, οι υποδομές στις μεταφορές, το περιβάλλον και υπάρχει πληθώρα γαλλικών επιχειρήσεων που εκφράζουν ενδιαφέρον για την Ελλάδα, ανάμεσά τους, και εκτός των μεγάλων ομίλων, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και start ups που θα είναι παρούσες κατά την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας θέλει να στείλει το ισχυρό μήνυμα ότι η στήριξη της Γαλλίας συνεχίζεται και μετά την κρίση. Ο Εμανουέλ Μακρόν ήταν παρών ως υπουργός Οικονομίας την κυβέρνηση Ολάντ στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης και είχε διαμορφώσει μία πολύ σαφή θέση: στήριξη της Ελλάδας και πάση θυσία αποφυγή ενός Grexit.

Η λίστα των Ελλήνων επιχειρηματιών που θα παρευρεθούν στη συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο:

Δημήτρης Παναγιωτάκης (ΔΕΗ)
Βαρδής Βαρδινογιάννης (Motor Oil)
Στάθης Τσοτσορός (ΕΛΠΕ)
Μαθιός Ρήγας (Energean Oil & Gas)
Δημήτρης Κοπελούζος (όμιλος Κοπελούζου)
Ευάγγελος Μυτιληναίος (όμιλος Μυτιληναίου)
Γιώργος Περιστέρης (ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ)
Δημήτρης Κούτρας (ΑΚΤΩΡ),
Απόστολος Αλεξόπουλος (Δομοτεχνική)
Νικόλας Θεοδωρίδης (Αρχιρόδον)
Σωκράτης Λαζαρίδης (Χρηματιστήριο Αθηνών)
Γιώργος Χατζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς)
Βασίλης Ράπανος (Alpha Bank ΑΛΦΑ)
Παναγιώτης Θωμόπουλος (Εθνική Τράπεζα)
Νίκος Καραμούζης (Eurobank)
Παναγιώτης Ρουμελιώτης (Τράπεζα Αττικής)
Νίκος Στασινόπουλος (ΒΙΟΧΑΛΚΟ)
Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (ΕΥΔΑΠ)
Κωνσταντίνος Μέλιος (ΟΛΘ)
Γιώργος Κορρές (Κορρές)
Νίκος Κουτσιανάς (Apivita)
Γιαννης Μανταλάς (Mediterra)
Νίκος Ευθυμιάδης (Ομιλος Αγροτεχνολογίας Ρεδεστός)
Σπύρος Θεοδωρόπουλος (Chipita)
Εμμανουήλ Δομαζάκης (Creta Farm)
Ιωάννα Παπαδοπούλου (Παπαδοπούλου)
Βασίλης Ζαφειρόπουλος (Dogma Gourmet)
Μαρία Σκλαβενίτη (Σκλαβενίτης)
Βασίλης Μάκιος (Corallia)
Xάρης Μπρουμίδης (Vodafone)
Πάνος Παπαδόπουλος (Forthnet)
Γιώργος Γιορδαμλής (Prisma Electronics)
Χριστιανός Χατζημηνάς (Theon Sensors)
Κωνσταντίνος Αποστολίδης (Raycap)
Νίκος Κοντός (Raymetrics)
Γιάννης Δοξαράς (Warply)
Πολυχρόνης Συγγελίδης (Viamar)
Θεόδωρος Βασιλάκης (Aegean Airlines),
Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος (Costa Navarino)
Θεόδωρος Βενιάμης (Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών)
Θεόδωρος Φέσσας (ΣΕΒ)
Θανάσης Σαββάκης (ΣΕΒ Βορείου Ελλάδας)
Γιάννης Ρέτσος (Ξενοδοχεία Ηλέκτρα – ΣΕΤΕ)
Θεόδωρος Τρύφων (Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιομηχάνων)