Η Lyft θέλει αποτίμηση 23 δισ. δολάρια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο

Η Lyft θέλει αποτίμηση 23 δισ. δολάρια από την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο
Photo:

Μεταξύ άλλων, το κατώφλι του χρηματιστηρίου ετοιμάζονται να περάσουν οι: Uber Technologies, Pinterest και Slack Technologies.

Αποτίμηση ύψους 21 έως 23 δισ. δολαρίων θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει η Lyft στην αρχική δημόσια εγγραφή της, για την οποία αρχίζει σήμερα, Δευτέρα, το roadshow.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal στοχεύει σε αποτίμηση ύψους 62 έως 68 δολαρίων ανά μετοχή για το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο, που προβλέπεται να λάβει χώρα στα  τέλη της επόμενης εβδομάδας. Η εταιρεία υπηρεσιών εκμίσθωσης ταξί σκοπεύει να αντλήσει περί τα 2 δισ. δολάρια από την αρχική δημόσια εγγραφή.

Φέτος είχαμε ένα υποτονικό ξεκίνημα για τις αρχικές δημόσιες εγγραφές. Ωστόσο, μετά την πολυαναμενόμενη IPO της Lyft, προβλέπεται να ακολουθήσει ένα «κύμα» εγγραφών. Μεταξύ άλλων, το κατώφλι του χρηματιστηρίου ετοιμάζονται να περάσουν οι Uber Technologies, Pinterest, Slack Technologies και άλλες ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες της Silicon Valley.

Πέρυσι η Lyft είχε έσοδα ύψους 2,16 δισ. δολαρίων, με το ποσό να υπερδιπλάσιο σε σχέση με το 2017. Σχεδόν τριπλασίασε τον αριθμό των ενεργών οδηγών από τα τέλη του 2016 έως τα τέλη του 2018. Ωστόσο είδε τις ζημίες της να διευρύνονται στα 911,3 εκατ. δολάρια πέρυσι από 688,3 εκατ. δολάρια το 2017.

Πηγή: Wall Street Journal