Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «πετά» με ρωσικά φτερά

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «πετά» με ρωσικά φτερά

Η Aeroflot επίσημος αερομεταφορέας της πρωταθλήτριας της Premier League.

Η Βρετανική ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα υπέγραψε πρόσφατα πολυετές εμπορικό συμβόλαιο με τις κρατικές ρωσικές αερογραμμές, που γίνονται στο εξής οι επίσημοι αερομεταφορείς της πρωταθλήτριας της Premier League. Η συμφωνία αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει την γοητεία που ασκούν οι κορυφαίοι σύλλογοι του Βρετανικού πρωταθλήματος σε τέτοιου είδους εταιρείες, που επιχειρούν με χορηγίες να τονώσουν το προϊόν τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στόχος είναι να ενισχυθεί και η επιρροή του ρωσικού χρήματος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η Aeroflot αναλαμβάνει την χορηγία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την Turkish Airlines, μετά την λήξη του τριετές συμβολαίου της.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aeroflot, Βιτάλι Σαbelief, παραδέχθηκε ότι η τιμή ήταν “τσουχτερή”, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση αξίζει τα λεφτά της. Από την άλλη πλευρά, όπως είπε ο Ριτσαρντ Αρνολντ, διευθυντικό στέλεχος της πρωταθλήτριας Αγγλίας, η ομάδα έχει 18 εκατομμύρια οπαδούς στην Ρωσία και είναι μια αγορά «που η ομάδα θέλει να εξερευνήσει περαιτέρω».

Διαβάστε: Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί τον Μέσι! 

Το πενταετές συμβόλαιο διασφαλίζει την Aeroflot- και το ποδοσφαρικό προφίλ της χώρας- μέχρι το 2018, οπότε η Ρωσία θα φιλοξενήσει τους τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλου. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κέρδισε για 20η φορά φέτος το πρωτάθλημα, υποστηρίζει ότι έχει 659 εκατομμύρια οπαδούς σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιεί την φήμη της για να πουλήσει παγκόσμιες και ντόπιες χορηγίες, που την έχουν αναδείξει ως την ομάδα με τα υψηλότερα έσοδα στην κορυφαία κατηγορία του Premier League.

Η Aeroflot από την άλλη μπορεί να μην πετάει στην πόλη Μάντσεστερ της βόρειας Αγγλίας, αλλά θα αναλάβει να εξυπηρετεί την ομάδα με πτήσεις charter όταν είναι απαραίτητο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την ηλικίας 90 ετών αεροπορική εταιρεία, να “ξανανιώσει” και ως ο 13ος παγκόσμιος σπόνσορας της Μάντσεστερ να διαφημιστεί στο ιστορικό γήπεδο της, το Old Trafford και στην ιστοσελίδα της.