Η Μαρίσα Μάγιερ απέλυσε δεκάδες εργαζόμενους… κατά λάθος

Μια λάθος λίστα αναστάτωσε ολόκληρη την εταιρεία.

Οι φήμες για απολύσεις στην Yahoo έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες δεδομένης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η εταιρεία. Σήμερα, η CEO Μαρίσα Μάγιερ ανακοίνωσε πως προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις… κατά λάθος.

Περίπου 30 εργαζόμενοι μπήκαν σε λίστες περικοπών και ενημερώθηκαν απ’ τους υπεύθυνους τους πως δεν θα ανήκουν πια στο δυναμικό της εταιρείας, για να μάθουν λίγο αργότερα πως έκαναν λάθος.

«Έβαλαν αρκετά άτομα στις λίστες των απολύσεων που δεν έπρεπε – άτομα τα οποία μπορεί να είχαν χαμηλή απόδοση, αλλά δε θα απολύονταν» δήλωσε πηγή στην New York Post.

«Κανένας, όμως, δεν ενημέρωσε τους μάνατζερ και όταν έπρεπε να επικοινωνήσουν με τους εργαζόμενους ήταν σαν να έλεγαν “Ωχ, κατά λάθος έγινε”».

Στις αρχές toy Ιανουαρίου η Μάγιερ φέρεται να αστειεύτηκε πως δεν επρόκειτο να απολύσει εργαζομένους «αυτή την εβδομάδα», ενώ είχε αναρτήσει μια λίστα με επερχόμενες περικοπές της εταιρείας.

Η Yahoo αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τέταρτου τριμήνου την Τρίτη , με τη Μάγιερ να παρουσιάσει μια λεπτομερή στρατηγική για το πώς θα ανατρέψει το επιχειρηματικό μοντέλο σύμφωνα με την Wall Street Journal .