Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ του κόσμου κλείνει 269 καταστήματα

Η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ – μάρκετ του κόσμου κλείνει 269 καταστήματα
Photo:

Η Walmart προχωράει σε αλλαγές στο δίκτυό της.

H Walmart ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα κλείσει παγκοσμίως 269 καταστήματα, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής αναδιάρθρωσης της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στον κόσμο.

Οι ΗΠΑ θα είναι η χώρα η οποία θα πληγεί περισσότερο, αφού εκεί βρίσκονται τα 154 από τα καταστήματα που θα κλείσουν, ανάμεσά τους 102 μικρά πολυκαταστήματα που λειτουργούσαν πειραματικά από το 2011 με την επωνυμία Walmart Express.

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικού εμπορίου στον κόσμο, η οποία διαχειρίζεται 11.600 καταστήματα παγκοσμίως, από τα οποία τα 4.700 λειτουργούν στις ΗΠΑ, ανέφερε ότι εγκαταλείπει το πείραμα αυτό, που απευθυνόταν σε ένα κοινό που αντιμετωπίζει έλλειψη χρόνου και δεν θέλει να σπαταλά την ώρα του στα ράφια.

Θα κλείσουν επίσης ακόμη 55 καταστήματα σε λατινοαμερικάνικες χώρες, ανέφερε η εταιρεία, υποσχόμενη να ανακοινώσει το προσεχές διάστημα λεπτομερή στοιχεία ανά χώρα.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να επηρεάσει περίπου 16.000 υπαλλήλους, μέρος των οποίων θα προσπαθήσει να απορροφήσει η εταιρεία σε άλλα καταστήματα.

Η εταιρεία στοχεύει να ανοίξει 50 με 60 νέα supercenter και 80 με 95 καταστήματα γειτονίας στην προσπάθεια της να βελτιώσει το δίκτυο υπηρεσιών της.