Οι μεγαλύτεροι χορηγοί της FIFA «τελειώνουν» τον Μπλάτερ εδώ και τώρα

Οι μεγαλύτεροι χορηγοί της FIFA «τελειώνουν» τον Μπλάτερ εδώ και τώρα
FIFA President Sepp Blatter gestures during a news conference after the Extraordinary FIFA Executive Committee Meeting at the FIFA headquarters in Zurich, Switzerland July 20, 2015. World football's troubled governing body FIFA will vote for a new president, to replace Sepp Blatter, at a special congress to be held on February 26 in Zurich, the organisation said on Monday. REUTERS/Arnd Wiegmann - RTX1L1OL

Coca-Cola, McDonald’s, Visa και Budweiser ζητούν από τον πρόεδρο της FIFA να αποχωρήσει άμεσα.

Την άμεση αποχώρηση του ήδη παραιτηθέντος προέδρου της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, ζήτησαν δημόσια οι σπουδαιότεροι χορηγοί της ομοσπονδίας, Coca-Cola, McDonald’s, Visa και Budweiser.

Έπειτα από την είδηση ότι οι ελβετικές αρχές ερευνούν τον (τέως) ισχυρό άνδρα της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ήρθε ένα ακόμη προσωπικό «χτύπημα» στον άνθρωπο που βρίσκεται εν μέσω ενός τεράστιου σκανδάλου χρηματισμού που αφορά πολλά από τα εξέχοντα στελέχη της FIFA.

Η Coca-Cola έσυρε πρώτη τον χορό, εκδίδοντας την παρακάτω ανακοίνωση:

«Για το καλό του αθλήματος, η Coca-Cola Company καλεί τον πρόεδρο της FIFA, Τζόζεφ Μπλάτερ, να αποχωρήσει άμεσα ούτως ώστε να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η διαδικασία αξιόπιστης και βιώσιμης μετάβασης. Κάθε μέρα που περνά, η εικόνα και η φήμη της FIFA συνεχίζει να ταλανίζεται. Η FIFA χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και επείγουσα αλλαγή, και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μέσω μιας πλήρως ανεξάρτητης προσέγγισης».

Στην ανακοίνωση της Coca-Cola απάντησαν οι δικηγόροι του Ζεπ Μπλάτερ:

«Παρότι η Coca-Cola αποτελεί έναν πολύ σημαντικό χορηγό της FIFA, ο κος Μπλάτερ διαφωνεί με τη θέση της και πιστεύει ακράδαντα ότι η άμεση αποχώρησή του από τη θέση του δεν θα λειτουργήσει προς όφελος της FIFA ούτε θα προωθήσει τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων, γι’ αυτό και αρνείται να αποχωρήσει άμεσα».

Ο Ζεπ Μπλάτερ γνωστοποίησε τον Ιούνιο ότι παραιτείται από την προεδρία της FIFA λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του, η οποίο σημαδεύτηκε από την παρέμβαση των αμερικανικών και ελβετικών αρχών οι οποίες συνέλαβαν πολλά ανώτατα στελέχη της FIFA αποδίδοντάς τους βαριές κατηγορίες που έχουν να κάνουν με υποθέσεις δωροδοκίας. Όμως ο Μπλάτερ έχει γνωστοποιήσει ότι η παραίτησή του θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μόλις διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές της FIFA που είναι προγραμματισμένες για τον προσεχή Φεβρουάριο.