Η Μέι απορρίπτει τις συστάσεις για αναβολή της ψηφοφορίας- Τι σχολιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Μέι απορρίπτει τις συστάσεις για αναβολή της ψηφοφορίας- Τι σχολιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
epa07350423 British Prime Minister Theresa May arrives to speak to the press after a meeting with the President of the European Council Donald Tusk at the European Council in Brussels, Belgium, 07 February 2019. May is in Brussels to discuss Brexit and related issues. EPA/STEPHANIE LECOCQ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαίνοντα στελέχη του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος προέτρεψαν την Βρετανίδα πρωθυπουργό να αποσύρει την ψηφοφορία, επειδή προβλέπεται πως θα ηττηθεί.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προχωρήσει στην διεξαγωγή της σημαντικής ψηφοφορίας για την συμφωνία του Brexit, όπως έχει προγραμματιστεί για αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Η δήλωση του εκπροσώπου έγινε μετά από αναφορές των ΜΜΕ για το ενδεχόμενο υποβάθμισης της σοβαρότητας της αναφερόμενης ψηφοφορίας.

Η σχετική πρόταση για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας αναμένεται να κατατεθεί επίσημα, αργότερα σήμερα.

Από την άλλη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε σήμερα ότι η λήψη σοβαρών αποφάσεων μέσα στην εβδομάδα για το Brexit, άπτεται του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά το μηδενικό αποτέλεσμα των συνομιλιών που διεξήχθησαν με το Λονδίνο, στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε στην διάρκεια μιας προγραμματισμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μίλησε στο τηλέφωνο με την Τερέζα Μέι χθες το βράδυ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις σε τεχνικό επίπεδο.

Δείτε ακόμη: Σε αδιέξοδο στο παρά πέντε της ψηφοφορίας οι συζητήσεις για το Brexit