Η Microsoft έκανε την έκπληξη με διπλές οθόνες στα νέα της smartphones (Βίντεο και Φωτογραφίες)

Η Microsoft παρουσίασε έξι ολοκαίνουργια προϊόντα που θα συζητηθούν πολύ.

Η Microsoft παρουσίασε μία σειρά από νέες συσκευές σε εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, με στόχο να «αντεπιτεθεί» σε Apple και Samsung. Η βασική κατεύθυνση της αμερικανικής εταιρείας είναι να «ποντάρει» στις συσκευές που έχουν δύο οθόνες αφής και διπλώνουν στη μέση σαν βιβλίο, αντίθετα με τις νέες αναδιπλώμενες συσκευές -όπως της Samsung- που διαθέτουν μια ενιαία οθόνη που διπλώνει στη μέση. H Microsoft παρουσίασε συγκεκριμένα το νέο Surface Pro X (ένα υβρίδιο laptοp και tablet), ανανεωμένα μοντέλα φορητών υπολογιστών Surface Laptop 7 και Surface Laptop 3, τα ασύρματα ακουστικά Surface Earbuds, καθώς και δύο συσκευές με διπλή οθόνη, το «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Surface Duo και το Surface Neo.

Surface Duo smartphone

Το Surface Duo, το smartphone με δύο οθόνες 5,6 ιντσών, ανοίγει σαν βιβλίο. Θα διαθέτει όλη τη γκάμα εφαρμογών Android και το Play Store μετά από συμφωνία Microsoft-Google, ενώ αναμένεται να ανταγωνιστεί το αναδιπλώμενο Galaxy Fold της Samsung.  Θα κυκλοφορήσει στην αγορά σε ένα χρόνο από τώρα, ενώ η τίμη του δεν είναι ακόμη γνωστή. «Σίγουρα θα μιλάτε για αυτό το τηλέφωνο», εξήγησε ο επικεφαλής του προϊόντος της Microsoft, Panos Panay, γεμάτος ενθουσιασμό τη στιγμή που το παρουσίαζε. «Σήμερα επαναπροσδιορίσαμε σχεδόν κάθε κομμάτι της τεχνολογικής στοιβάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Satya Nadella.

Surface Pro X – Υβρίδιο laptοp και tablet

Το πάχους μόνο 5,3 χιλιοστών Surface Pro X διαθέτει οθόνη 13 ιντσών υψηλής ανάλυσης, ισχυρό επεξεργαστή ARM (και όχι πια Intel), λειτουργικό σύστημα Windows 10, βάρος 762 γραμμαρίων, αποσπώμενο πληκτρολόγιο, νέα πένα Slim Pen, μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, συνδεσιμότητα 4G και τιμή έναρξης 999 δολάρια. Θα εμφανιστεί αρχικά στην αγορά των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου και μετά σε άλλες χώρες.

Surface Laptop 7 και Surface Laptop 3

Το αναβαθμισμένο Surface Pro 7 χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Core δέκατης γενιάς, διαθέτει συνδεσιμότητα USB-C και ανθεκτικότερη μπαταρία, με αρχική τιμή 749 δολάρια και εμφάνιση στην αμερικανική αγορά στις 22 Οκτωβρίου. Το Surface Laptop 3 με οθόνη 13,5 ή 15 ιντσών έχει παρόμοια χαρακτηριστικά, με αρχικές τιμές 999 και 1.199 δολάρια αντίστοιχα και κυκλοφορία επίσης στις 22 Οκτωβρίου.

Ασύρματα ακουστικά Surface Earbuds

Τα Earbuds, που λειτουργούν με Bluetooth και έρχονται να προστεθούν στα υπάρχοντα Surface Headphones, αποτελούν ανταγωνιστές των AirPods της Apple και των Galaxy Buds της Samsung. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με υπολογιστές, ταμπλέτες και κινητά τηλέφωνα όλων των κατασκευαστών, έχοντας διάρκεια μπαταρίας έως 24 ώρες. Ελέγχονται και με χειρονομίες, θα κοστίζουν αρχικά 249 δολάρια και θα εμφανιστούν έως το τέλος του 2019.Παράλληλα, επιτρέπουν τον έλεγχο της μουσικής στο Spotify και «απαντούν» στις τηλεοφωνικές κλήσεις με ένα άγγιγμα. Πέρα από αυτά όμως, τα Surface Earbuds είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να επιτρέπουν στο χρήστη να υπαγορεύει κείμενο ή μηνύματα σε εφαρμογές όπως το Microsoft Word ή το Microsoft Teams, ενώ συνδέονται και με το PowerPoint, όπου ο χρήστης μπορεί να αλλάζει slides κατά τη διάρκεια μιας παρουσίας, με ένα άγγιγμα στα ακουστικά του.

Φορητός υπολογιστής Surface Neo

Ο νέος φορητός υπολογιστής Surface Neo επίσης με δύο οθόνες (που θα μπορούν να γίνουν μια ενιαία οθόνη 13 ιντσών) θα διαθέτει τη νέα έκδοση λειτουργικού συστήματος Windows 10X, ειδικά για συσκευές με δύο οθόνες. Θα ανοίγει επίσης σαν βιβλίο, θα διαθέτει αποσπώμενο πληκτρολόγιο και πένα, νέο επεξεργαστή Intel, πάχος 5,6 χιλιοστών και βάρος 655 γραμμαρίων.