Η Microsoft προειδοποιεί: Πετάξτε τον Internet Explorer στα …σκουπίδια

Η Microsoft προειδοποιεί: Πετάξτε τον Internet Explorer στα …σκουπίδια
epa02337804 Handout photo from Microsoft showing Dean Hachamovitch, Corporate Vice President of Internet Explorer, as he highlights partner websites at the Internet Explorer 9 Beta launch event in San Francisco, California, USA, on 15 September 2010. The new browser features a minimalistic user interface, hardware acceleration, and broader support for Web standards including HTML 5 and CSS 3. EPA/LOU DEMATTEIS/MICROSOFT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Παρότι η τεχνολογική εταιρεία αποφάσισε να τον αποσύρει από το 2015, υπάρχουν ακόμη χρήστες που δεν τον έχουν αλλάξει.

Ο Internet Explorer της Microsoft βγήκε στη …σύνταξη το 2015, αλλά τέσσερα χρόνια αργότερα, ο επικεφαλής κυβερνοασφάλειας της εταιρείας προειδοποιεί τους τελευταίους οπαδούς του συγκεκριμένου προγράμματος περιήγησης ότι είναι πλέον καιρός να στραφούν σε κάποιον άλλο browser.

Ο λόγος; Υπάρχει ένα μεγάλο, όμορφο διαδίκτυο εκεί έξω, αλλά οι χρήστες του Internet Explorer μάλλον χάνουν πολλές εμπειρίες που δεν είναι προσαρμοσμένες στον συγκεκριμένο browser.

Σε μια ανάρτηση με τίτλο «Οι κίνδυνοι χρήσης του Internet Explorer ως προεπιλεγμένου προγράμματος περιήγησής», ο Chris Jackson της Microsoft δήλωσε ότι πλέον πρέπει όλοι να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον Internet Explorer.

«Δεν υποστηρίζουμε νέα πρότυπα ιστού για τον συγκεκριμένο browser και, αν και πολλοί ιστότοποι λειτουργούν καλά, οι προγραμματιστές δεν κάνουν καμία δοκιμή για τον Internet Explorer στις μέρες μας. Οι δοκιμές τους αφορούν σύγχρονα προγράμματα περιήγησης», επεσήμανε ο Jackson.

«Συνεπώς, αν συνεχίζαμε την προηγούμενη προσέγγισή μας, θα καταλήγατε σε ένα σενάριο όπου δεν θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε νέες εφαρμογές όταν αυτές θα εμφανίζονταν. Και καθώς οι νέες εφαρμογές κάνουν την εμφάνισή τους με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα, αυτό που θέλουμε είναι να μη χάσετε ένα ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα του ιστού!»

Μπορεί η Microsoft να θέλει πραγματικά να αποσυρθεί μια για πάντα το …αρχαίο, πλέον, προϊόν αλλά ο Jackson είπε ότι είναι ok να χρησιμοποιείται ο Internet Explorer για ορισμένες εταιρικές λύσεις. Όμως, ακόμα και τότε, δεν πρέπει να ορίζεται ως κύριο πρόγραμμα περιήγησης.

Το Microsoft Edge λανσαρίστηκε ως ο διάδοχος του Internet Explorer και έκανε το ντεμπούτο του με τα Windows 10. Ο κατασκευαστής λογισμικού δουλεύει πάνω σε μια έκδοση του Edge για Chromium που θα είναι διαθέσιμη για δοκιμές μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Η νέα έκδοση του Edge μπορεί να κάνει τη διαφορά οδηγώντας στην πλήρη απόσυρση του Internet Explorer, εφόσον οι επιχειρήσεις θα μπορούν να το εγκαταστήσουν σε ορισμένες παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Σε κάθε περίπτωση, το δίδαγμα είναι ένα: οι παλιές συνήθειες πεθαίνουν δύσκολα.