Η Μήδεια φεύγει, ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία

Η Μήδεια φεύγει, ανεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία
Ανδρας περπατά εμπρος από την χιονισμένη Εθνικη Βιβλιοθήκη στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. Νέα ισχυρή σύσταση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους κατοίκους όλης της Αττικής να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες, με αφορμή τα συνεχιζόμενα έντονα φαινόμενα και τις πυκνές χιονοπτώσεις που έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, η οποία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους έξι έως οκτώ βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.

Αποχωρεί σιγά-σιγά η κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε την Ελλάδα με ισχυρές χιονοπτώσεις, δριμύ ψύχος και θυελλώδεις ανέμους, με αποτέλεσμα ο καιρός να έχει μπει πια σε τροχιά βελτίωσης.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για το υπόλοιπο της Τετάρτης αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά, ενώ από το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα δυτικά και βόρεια. Από τις πρώτες ώρες έως το πρωί της Πέμπτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ισχυρός παγετός θα σημειωθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας απόψε στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς επίσης στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας.

Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, η οποία σε Μακεδονία, Θράκη, Θεσσαλία και Κρήτη αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους έξι έως οκτώ βαθμούς. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται το Σαββατοκύριακο.