Οι μισοί Αμερικανοί αντιτίθενται στην πιθανή απαγόρευση του TikTok από τον Τραμπ

Οι μισοί Αμερικανοί αντιτίθενται στην πιθανή απαγόρευση του TikTok  από τον Τραμπ
(FILES) In this combination of file pictures created on August 1, 2020 shows the logo of the social media video sharing app Tiktok displayed on a tablet screen in Paris, and US President Donald Trump at the White House in Washington, DC, on July 30, 2020. - Video app Tiktok said on August 22, 2020, it will challenge in court a Trump administration crackdown on the popular Chinese-owned service, which Washington accuses of being a national security threat. (Photos by Lionel BONAVENTURE and JIM WATSON / AFP) Photo: AFP
Η Microsoft και η Oracle ανακοίνωσαν ήδη σχέδια για την υποβολή προσφορών στη ByteDance για την απόκτηση της πλατφόρμας. Ο Τραμπ έχει δείξει δημόσια υποστήριξη για την προσφορά της Oracle.

του Lance Lambert

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέδωσε εκτελεστικό διάταγμα στις αρχές Αυγούστου που απαγορεύει τη λειτουργία των πλατφόρμων κοινωνικών μέσων TikTok και WeChat στις ΗΠΑ, εκτός εάν η μητρική κινεζική εταιρεία, ByteDance, τις πουλήσει σε μια αμερικανική εταιρεία μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα κοινωνικών μέσων, γνωστή για τα σύντομα βίντεό της, αποτελεί απειλή για την ασφάλεια.

Η Microsoft και η Oracle ανακοίνωσαν ήδη σχέδια για την υποβολή προσφορών στη ByteDance για την απόκτηση της πλατφόρμας. Ο Τραμπ έχει δείξει δημόσια υποστήριξη για την προσφορά της Oracle.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα τη στάση του κοινού, το Fortune και η SurveyMonkey συνεργάστηκαν για μια δημοσκόπηση με τη συμμετοχή 2.478 ενηλίκων στις ΗΠΑ μεταξύ 17 και 18 Αυγούστου.

Διαπιστώσαμε ότι το κοινό δεν είναι ενθουσιασμένο από το εκτελεστικό διάταγμα. Όμως δεν αντιτίθενται και έντονα σε αυτό. Μεταξύ των ενηλίκων στις ΗΠΑ, το 50% αντιτίθεται στο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ για αναγκαστική πώληση του TikTok στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με το 41% που υποστηρίζει το διάταγμα και το 9% που δεν είναι σίγουρο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα υποστήριξης μεταξύ Ρεπουμπλικάνων (79%) και Δημοκρατικών (13%), υποδηλώνοντας ότι οι απόψεις των Αμερικανών μπορεί να διαμορφώνονται περισσότερο από κομματικές πεποιθήσεις παρά από την ίδια την απόφαση ή τις εν λόγω εταιρείες.

Όλο αυτό είναι μια υπενθύμιση προς όλες τις επιχειρήσεις να είναι προσεκτικές ώστε να μην μπουν στο στόχαστρο των πολιτικών ηγετών: Χρειάζεται μόνο ένα tweet για να αλλάξει η δημοτικότητα της εταιρείας.

Το TikTok είναι επίσης συνώνυμο με την Γενιά Z – τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν την εφαρμογή σε αυτήν την διαμάχη με τον Λευκό Οίκο. Μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 18 έως 24 ετών, το 62% αντιτίθεται στο διάταγμα για αναγκαστική πώληση του TikTok. Και το 65% των χρηστών του TikTok αντιτίθεται επίσης.