Η μητρική του TikTok σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της – Στα 6 δισ. δολάρια

Η μητρική του TikTok σχεδόν διπλασίασε τα κέρδη της – Στα 6 δισ. δολάρια
The TikTok logo is seen on a mobile device in this illustration photo in Warsaw, Poland on 14 July, 2023. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η ByteDance έχει ανατρέψει την επιχειρηματική της πορεία από το 2021, όταν είχε λειτουργικές ζημίες ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του γνωστού TikTok παρουσίασε λειτουργικά κέρδη ύψους σχεδόν 6 δισ. δολαρίων, περίπου διπλάσια από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022.

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, το κόστος πωλήσεων της κινεζικής εταιρείας το 2022 ανήλθε σε 37,7 δισ. δολάρια, αυξημένο κατά 37,6% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μεταξύ των μειωμένων εξόδων της ByteDance ήταν 14,8 δισ. δολάρια σε έξοδα πωλήσεων και μάρκετινγκ, από 19,2 δολάρια το 2021, 8,7 δισ. δολάρια σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, από 14,6 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν και 4,5 δισ. δολάρια σε γενικά και διοικητικά έξοδα, από 8,3 δισ. δολάρια το 2021, σύμφωνα με το έγγραφο.

Τα έσοδα έφτασαν σχεδόν τα 24,5 δισ. δολάρια για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, αυξημένα κατά σχεδόν 34% σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν.

Το συνολικό ενεργητικό της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 95,5 δισ. δολάρια τον Μάρτιο, από 87,6 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο και από 64,3 δισ. δολάρια το 2021.

Όπως σχολιάζει η WSJ, η ByteDance έχει ανατρέψει την επιχειρηματική της πορεία από το 2021, όταν είχε λειτουργικές ζημίες ύψους 7 δισ. δολαρίων.

Η κόντρα με τις ΗΠΑ

Η ByteDance αντιμετωπίζει μια σειρά από αντιξοότητες καθώς προσπαθεί να κερδίσει την προσοχή των επενδυτών. Εκτός από τον ανταγωνισμό από τις αμερικανικές εταιρείες social media, η πολιτική αβεβαιότητα έχει γίνει ένας αυξανόμενος κίνδυνος καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Η εταιρεία εξακολουθεί να προσπαθεί να πείσει τις αμερικανικές αρχές και τις ρυθμιστικές αρχές άλλων χωρών ότι το TikTok είναι ασφαλής για τους χρήστες. Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να πιέσει το TikTok για δεδομένα σχετικά με τους χρήστες της ή να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για τη διάδοση προπαγάνδας, ανησυχίες που η TikTok έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: wall street journal