Η μοιραία σύνδεση του CEO της Oceangate με το ναυάγιο του Τιτανικού – Φόβοι ότι εξαντλήθηκε το οξυγόνο στο υποβρύχιο

Η μοιραία σύνδεση του CEO της Oceangate με το ναυάγιο του Τιτανικού – Φόβοι ότι εξαντλήθηκε το οξυγόνο στο υποβρύχιο
epa07786080 An undated handout photo made available by Atlantic Productions on 22 August 2019 shows the Titanic ship’s bow as well as detached rusticles below port side anchor of the RMS Titanic, off the coast of Newfoundland, Canada, in the Atlantic (issued 22 August 2019). Images shot by Atlantic Productions for a forthcoming documentary during dives show that the Titanic's wreck has been deteriorating. EPA/ATLANTIC PRODUCTIONS / HANDOUT MANDATORY CREDIT: ATLANTIC PRODUCTIONS HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η σύζυγος του διευθύνοντος συμβούλου της OceanGate Expeditions είναι δισέγγονη δυο επιβατών του Τιτανικού.

Ο Στόκτον Ρας, ένας από τους επιβαίνοντες στο αγνοούμενο υποβρύχιο στον Βόρειο Ατλαντικό, είναι ο σύζυγος μιας απογόνου δύο επιβατών της πρώτης θέσης στον Τιτανικό, που βυθίστηκε το 1912 όταν προσέκρουσε σε παγόβουνο, γράφουν σήμερα οι New York Times.

Ο Ρας, ο οποίος είναι σύζυγος της Γουέντι Ρας, είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που εδρεύει στις ΗΠΑ OceanGate Expeditions στην οποία ανήκει το υποβρύχιο Titan, που αγνοείται από την Κυριακή καθώς καταδύθηκε μεταφέροντας τον ίδιο και άλλους τέσσερις για να επισκεφθούν το ναυάγιο του Τιτανικού ανοιχτά των ακτών του Καναδά.

Η Γουέντι Ρας είναι η δισέγγονη του μεγιστάνα του λιανεμπορίου Ίσιντορ Στράους και της συζύγου του Άιντα, δύο από τους πλουσιότερους επιβάτες στο παρθενικό ταξίδι του Τιτανικού, αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο αρχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάλιστα, η τραγική ιστορία του Ίσιντορ Στράους--συνιδιοκτήτη του πολυκαταστήματος Macy’s–και της συζύγου του Άιντα περιγράφεται στην θρυλική ταινία “Τιτανικός” του Τζέιμς Κάμερον.

Η Γουέντι Ρας είναι διευθύντρια επικοινωνίας της OceanGate και στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε τρεις αποστολές στο ναυάγιο–το 2021, το 2022 και το 2023–σύμφωνα με την σελίδα της στο LinkedIn.

Το γαλλικό ρομπότ έφθασε στην περιοχή των ερευνών

Το γαλλικό πλοίο που μεταφέρει το ρομπότ που έχει την δυνατότητα κατάδυσης στα 6.000 μέτρα έφθασε στην περιοχή των ερευνών για το χαμένο βαθυσκάφος που εξερευνούσε το ναυάγιο του Τιτανικού, ανακοίνωσε το ινστιτούτο Ifremer.

Το ερευνητικό σκάφος Atalante χρησιμοποιεί για πρώτη φορά ηχητικό σύστημα για την χαρτογράφηση του βυθού ώστε η έρευνα του ρομπότ να είναι περισσότερο στοχευμένη, διευκρίνισε το Ifremer.

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης»

Η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις επιχειρήσεις «διάσωσης» του βαθυσκάφους Titan και των πέντε επιβαινόντων που εξαφανίσθηκαν κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού, παρά τους φόβους ότι τα αποθέματα του οξυγόνου έχουν εξαντληθεί.

«Συνεχίζουμε να διαπιστώνουμε σε ιδιαιτέρως σύνθετες περιπτώσεις ότι η θέληση για ζωή των ανθρώπων πρέπει να ληφθεί επίσης πραγματικά υπ’ όψιν. Και, κατά συνέπεια, συνεχίζουμε τις έρευνες και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διάσωσης», δηλώνει ο υποναύαρχος Τζο Μάουτζερ, επικεφαλής των επιχειρήσεων έρευνας στο δίκτυο NBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: