Κριμαία: Η Μόσχα απέκοψε την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ σε ουκρανικά πλοία

Κριμαία: Η Μόσχα απέκοψε την πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ σε ουκρανικά πλοία
epa04652126 Local citizens stand on a sea wall of Azov sea in the eastern Ukrainian city of Mariupol, Ukraine, 07 March 2015. The US director of national intelligence on 27 February 2015 said the intelligence community expects pro-Russian separatist in Ukraine to attack the port city of Mariupol within the next few months. An attack on Mariupol city isn't imminent, but is expected, said James Clapper, speaking to the Senate Armed Services Committee. EPA/SERGEY VAGANOV Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένταση στην θαλάσσια περιοχή της Κριμαίας για τον έλεγχο του περάσματος στη Μαύρη Θάλασσα.

Η Ρωσία απέκοψε στην πρόσβαση στην Θάλασσα του Αζόφ από την Μαύρη Θάλασσα, ενώ για το ζήτημα αυτό, διαφωνεί με την Ουκρανία, σύμφωνα με την ρωσική κρατική τηλεόραση (Rossiya 24 TV ).

Η Θάλασσα του Αζόφ είναι το βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας με την οποία συγκοινωνεί μέσω του πορθμού του Κερτς.

Στο βόρειο τμήμα της αναφερόμενης θάλασσας βρίσκεται η Ουκρανία, στα δυτικά της, η Κριμαία και στα ανατολικά της, η Ρωσία.

Η Ρωσία εμπόδισε την είσοδο τριών πλοίων του ουκρανικού ναυτικού στην Θάλασσα, με την τοποθέτηση του εμπορικού πλοίου κάτω από την γέφυρα που ελέγχει, στον πορθμό του Κερτς, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης.

Η Ουκρανία από την πλευρά της κατηγόρησε το ρωσικό ναυτικό για σύγκρουση πλοίου του με ουκρανικό πλοιάριο στα παράλια της Κριμαίας.

Νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα και το Κίεβο αντάλλαξαν κατηγορίες για την παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια Ρώσων συνοριακών φρουρών να σταματήσουν ουκρανικά πλοία που προσπαθούσαν να κάνουν τον γύρο της Κριμαίας, με προορισμό ένα ουκρανικό λιμάνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters