Η Μόσχα στρέφεται στην Κίνα για στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Η Μόσχα στρέφεται στην Κίνα για στρατιωτική βοήθεια, σύμφωνα με τις ΗΠΑ
epa09766187 Russian President Vladimir Putin speaks during an annual extended meeting of the Russian Interior Ministry Board in Moscow, Russia, 17 February 2022. EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ρωσία έχει ζητήσει από το κινεζικό καθεστώς στρατιωτική συνδρομή, αλλά και βοήθεια στην αντιμετώπιση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης σε βάρος της, λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Στο Πεκίνο φέρεται να έχει στραφεί η Μόσχα για ενίσχυσή της στην ουκρανική εκστρατεία σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, όπως αποκαλύπτουν η Washington Post και οι Financial Times, αλλά η Κίνα δεν φαίνεται προς το παρόν διατεθειμένη να αναμιχθεί.

Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Ρωσία έχει ζητήσει από το κινεζικό καθεστώς και στρατιωτική συνδρομή, αλλά και βοήθεια στην αντιμετώπιση των κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι χώρες της Δύσης σε βάρος της.

Αμέσως η Ουάσιγκτον έσπευσε να απειλήσει την Κίνα με συνέπειες σε περίπτωση που βοηθήσει τη Μόσχα να ξεφύγει από τις κυρώσεις της Δύσης σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κινεζική πρεσβεία στην Ουάσιγκτον διέψευσε ότι το Πεκίνο έχει λάβει κάποιο τέτοιο αίτημα από τη Ρωσία, ωστόσο περισσότερο ενδιαφέρον έχει η ανάρτηση του διευθυντή της κρατικά ελεγχόμενης εφημερίδας του Πεκίνου, Global Times, που αναφέρει ότι Κίνα και ΗΠΑ πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε παροχή βοήθειας σε κάποια από τις αντιμαχόμενες πλευρές στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πηγή: Washington Post, ΒΒC