Motor Oil: Συμφωνία για την απόκτηση αιολικών πάρκων αξίας 123,5 εκατ. ευρώ

Motor Oil: Συμφωνία για την απόκτηση αιολικών πάρκων αξίας 123,5 εκατ. ευρώ

Την κατ’ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ένδεκα (11) εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW, που ανήκουν σε εταιρείες συμφερόντων του private equity fund Fortress, ανακοίνωσε η Motor Oil.

Η αξία της συναλλαγής για τα πάρκα, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται στην κεντρική Ελλάδα, εκτιμάται σε 123,5 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθεί μέσω της Teforto Holdings Limited, η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του Ομίλου Motor Oil.

Πέρα από τα παραπάνω, σημειώνεται ότι η Fortress συνεργάζεται για τις επενδύσεις στις ΑΠΕ με την εταιρεία Nostira, η οποία συγχωνεύθηκε με τη Molai Wind Συμμετοχών, διατηρώντας την επωνυμία της.

Τον Μάιο του 2019 εγκαινιάστηκε πάρκο των Nostira και Fortress στα Κάτω Λακώματα Φωκίδας, συνολικής ισχύος 38,4 MW. Το ύψος της επένδυσης ανήλθε σε 50 εκατ. ευρώ. Το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς μπήκαν σε λειτουργία άλλα δύο αιολικά πάρκα στη Βοιωτία, συνολικής ισχύος 56 MW.

Η ανακοίνωση της Motor Oil

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. ανακοινώνει την κατ’ αρχήν συμφωνία για την απόκτηση χαρτοφυλακίου ένδεκα (11) εν λειτουργία αιολικών πάρκων συνολικής δυναμικότητας 220 MW και ενός επιπλέον υπό κατασκευή αιολικού πάρκου δυναμικότητας 20 MW. Τα εν λόγω αιολικά πάρκα, τα περισσότερα εκ των οποίων ευρίσκονται στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αποτελούν περιουσιακό στοιχείο έξι (6) υπό εξαγορά εταιρειών.

Η αξία της συναλλαγής εκτιμάται σε Ευρώ 123,5 εκατ. και θα πραγματοποιηθεί μέσω της TEFORTO HOLDINGS LIMITED η οποία διαχειρίζεται το χαρτοφυλάκιο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε.

Επισημαίνεται ότι οι υπό εξαγορά εταιρείες διαθέτουν, εκτός από τα δώδεκα (12) αιολικά πάρκα, χαρτοφυλάκιο αδειών προς ανάπτυξη συνολικής ισχύος 650 MW. Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.