Η MVRDV επιλέχθηκε από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει την προκυμαία του λιμανιού

Η MVRDV επιλέχθηκε από τον Λιμένα Θεσσαλονίκης για να ανανεώσει την προκυμαία του λιμανιού
Ως κεντρικό σημείο αυτών των συνδέσεων, ο εκμοντερνισμός και η βελτίωση της προκυμαίας θα είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση της φήμης της πόλης.

Ο Λιμένας Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) έχει αναθέσει στην MVRDV να ηγηθεί της εξέλιξης του ανατολικού τμήματος του λιμανιού της πόλης σε ένα μοντέρνο αστικό περιβάλλον και ένα σημαντικό πολυπολιτισμικό κέντρο. Το project, το οποίο θα είναι το πρώτο της MVRDV στην Ελλάδα, στοχεύει να αναπτύξει το διεθνές προφίλ της Θεσσαλονίκης και να του επιτρέψει να ανταγωνιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ως η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και πρωτεύουσα της περιοχής της Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη έχει υπάρξει ιστορικά ένα σημαντικό σταυροδρόμι μεταξύ των Βαλκανίων, του Αιγαίου, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Ως κεντρικό σημείο αυτών των συνδέσεων, ο εκμοντερνισμός και η βελτίωση της προκυμαίας θα είναι υψίστης σημασίας για την ενίσχυση της φήμης της πόλης.

Η προτεινόμενη προσέγγιση στον σχεδιασμό είναι μια προσαρμοσμένη και επαναληπτική διαδικασία που θα καθορίσει και μετά θα βελτιώσει τους στόχους, το όραμα και το σχέδιο του project καθώς το σχέδιο θα εξελίσσεται. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να καλλιεργήσει τη σχέση λιμανιού και πόλης και να καθορίσει τη μελλοντική ταυτότητα της περιοχής, με την ομάδα να προτείνει να εξετάσει στις δυνατότητες του χώρου κάτω από διαφορετικά πρίσματα και εστιάζοντας στη φύση, την αναψυχή, την κουλτούρα και την εκπαίδευση, μεταξύ άλλων.

«Ο στόχος της ομάδας για το εν λόγω project είναι συναρπαστικός- ουσιαστικά, αυτό που επιδιώκουν είναι να προετοιμάσουν το έδαφος για ένα “εφέ Μπιλμπάο” στη Θεσσαλονίκη», λέει η Winy Maas, συνιδρύτρια της MVRDV. «Αυτό αφορά φυσικά στο Bilbao Guggenheim, αλλά αυτό που συχνά παραβλέπεται είναι ότι αυτό το μουσείο ήταν μόνο το πιο ορατό και εντυπωσιακό μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της αναζωογόνησης της πόλης, συμπεριλαμβανομένης της αποκατάστασης και ανακατανομής της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς, τον περιορισμό των αμαξιών στην πόλη, και την αναδιοργάνωση της δημόσιας συγκοινωνίας. Πολλά από αυτά συμβαίνουν και στη Θεσσαλονίκη- επομένως πιστεύουμε ότι είναι η τέλεια στιγμή για να αναζητήσουμε τον ρόλο του Λιμανιού στην επίδραση της Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε.

Για να εξασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί αυτή η ολιστική προσέγγιση με τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ, η MVRDV έχει συγκεντρώσει μια διεθνή ομάδα ειδικών για να συζητήσουν κάθε πτυχή αυτής της σχεδιαστικής πρόκλησης. «Συνεργαζόμαστε με την Deda & Architects και τον Ανδρέα Σαββίδη ως αρχιτεκτονικό σύμβουλο. Η Rebel Group με βάση το Ρότερνταμ, η Drees & Sommer με βάση τη Στουτγάρδη, η εταιρεία WSP με βάση το Λονδίνο, η Enveco με βάση την Αθήνα, και η σύμβουλος Μαρία Σιτζόγλου με βάση τη Θεσσαλονίκη, θα συμμετάσχουν επίσης στο project, παρέχοντας υποστήριξη σε διάφορες πτυχές».