Η «NanoPhos» ενδυναμώνει τη σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Ελλάδα επιθυμεί να προωθήσει τις διμερείς σχέσεις με την Αίγυπτο σε όλους τους τομείς», τόνισε ο Έλληνας πρέσβης, Νίκος Γαριλίδης, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης που υπέγραψε η αιγυπτιακή εταιρεία Heliopolis Chemical Industries με την ελληνική εταιρεία NanoPhos για την ενίσχυση της συνεργασίας σε επιστρώσεις νανοτεχνολογίας.

Η σύμβαση, η οποία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς υπεγράφη από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της NanoPhos, δρ. Ιωάννη Αραμπατζή, αποσκοπεί στην ενεργοποίηση της συνεργασίας στους τομείς των έξυπνων χρωμάτων, των επιχρισμάτων νανοτεχνολογίας και των αδιάβροχων, αυτοκαθαριζόμενων και θερμομονωτικών κατασκευαστικών χρωμάτων.

Παρών στην τελετή της υπογραφής ήταν και ο υπουργός Επικρατείας για τη Στρατιωτική Παραγωγή, Μοχάμεντ Αχμέντ Μόρσι, ο οποίος επεσήμανε ότι αυτή η συμφωνία έρχεται ως μέρος της στρατηγικής του υπουργείου του στα μεγάλα εθνικά αναπτυξιακά έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή ήδη σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρέσβης στην Αίγυπτο εξέφρασε τη μεγάλη εκτίμηση και ικανοποίησή του για τις βαθιά ριζωμένες σχέσεις που ενώνουν την Αίγυπτο με την Ελλάδα και τους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο φίλες χώρες, γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στην παρουσία μεγάλων ελληνικών αλλά και αιγυπτιακών κοινοτήτων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αίγυπτο.

Παράλληλα, ο κ. Γαριλίδης υπογράμμισε τη συνεχή υποστήριξη τόσο του λαού όσο και της κυβέρνησης της Αιγύπτου προς την Ελλάδα σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, επαινώντας τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή, που αναγνωρίζει όλη η διεθνής κοινότητα, σημειώνοντας τη βούληση της Ελλάδας να ενισχύσει έτι περαιτέρω τους διμερείς δεσμούς και τις σχέσεις της με την Αίγυπτο, σε όλα τα πεδία.

Από την πλευρά της ελληνικής εταιρείας «NanoPhos», ο κ. Αραμπατζής ανέφερε ότι αυτή η κοινή συνεργασία θα συμβάλει στην ίδρυση του πρώτου εργοστασίου στην Αίγυπτο για την εξυπηρέτηση «έξυπνων», λειτουργικών δομικών χρωμάτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική.