Η νέα BMW που τα κάνει όλα μόνη της

Η νέα BMW που τα κάνει όλα μόνη της

Αυτόματο παρκάρισμα και έλεγχος των ψηφιακών μέσων με νεύματα του χεριού είναι μερικές από τις νέες δυνατότητες των ανανεωμένων μοντέλων της πολυτελούς σειράς. 

Τα νέα μοντέλα ΒΜW της Σειράς 7 εκτός από πολυτέλεια θα ενσωματώνουν και μερικά ενδιαφέροντα τεχνικά «κόλπα» που μπορούν να ενθουσιάσουν και τους πιο φανατικούς φίλους του αυτοκινήτου.

Με αρχή τα αυτοκίνητα του 2016, τα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα συνοδεύονται από ένα σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος από απόσταση. Όπως αναφέρει το Engadget, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα μπορεί να δώσει την εντολή για την είσοδο ή την έξοδο του αυτοκινήτου από έναν χώρο στάθμευσης μέσω του BMW Display Key.

Η δυνατότητα για αυτόματο παρκάρισμα είναι ενσωματωμένη σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων, μεταξύ των οποίων και το ηλεκτροκίνητο i3 της BMW. Ωστόσο τα νέα μοντέλα της 7 Series θα είναι τα πρώτα μοντέλα που θα προσφέρουν αυτή την ικανότητα στους ιδιοκτήτες τους χωρίς αυτοί να χρειάζεται να βρίσκονται ταυτόχρονα πίσω από το τιμόνι.

Εκτός από το σύστημα αυτόματης στάθμευσης, τα να μοντέλα θα παρέχουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να διαχειρίζονται μέσω του νέου gesture control διάφορες ρυθμίσεις, από τα ψηφιακά μέσα του αυτοκινήτου έως τηλεφωνικές κλήσεις, με απλά νεύματα του χεριού τους.

Το σώμα των νέων μοντέλων της σειράς θα χρησιμοποιεί περισσότερα ανρθρακονήματα που θα μειώσουν το βάρος κατά 130 κιλά, ενώ η ανάρτηση αέρα που θα ενσωματώνει θα προσφέρει μια πιο σπορ οδηγική εμπειρία.

Οι τιμές των νέων μοντέλων της Σειράς 7 δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Πάντως τα μοντέλα του 2015 ξεκινούν από 68.500 δολάρια και φτάνουν μέχρι τις 130.000 δολάρια.