Η Νέα Υόρκη παραμένει το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου

Η Νέα Υόρκη παραμένει το μεγαλύτερο οικονομικό κέντρο του κόσμου
A view of american flags at New York Stock Exhange during the coronavirus pandemic on May 20, 2020 in Wall Street, New York City. COVID-19 has spread to most countries around the world, claiming over 316,000 lives with over 4.8 million infections reported. (Market Watch)— Dow, S&P 500 weakness belie positive NYSE market breadth. (Photo by John Nacion/NurPhoto) (Photo by John Nacion / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην πρώτη θέση από την πτώση του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η Νέα Υόρκη παρέμεινε το κορυφαίο οικονομικό κέντρο του κόσμου με το Λονδίνο να εξακολουθεί να είναι δεύτερο και να κερδίζει κάποιο έδαφος, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει μια πιο σκληρή μάχη με τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ, όπως έδειξε ο δείκτης Global Financial Centers την Πέμπτη.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην πρώτη θέση από την πτώση του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο του 2018 και παραμένει στην πρώτη θέση με 763 βαθμούς, σύμφωνα με έρευνες 147 παραγόντων, οι οποίες καλύπτουν 121 κέντρα που παρέχονται από τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ και των Ηνωμένων Εθνών.

Το Λονδίνο έκλεισε ελαφρώς τη διαφορά με τη Νέα Υόρκη, φτάνοντας στις 744 μονάδες, κάτι που είναι πιθανό να προκαλέσει ανακούφιση, δεδομένου των ανησυχιών για την ανταγωνιστικότητα μετά το Brexit, αφού εταιρείες υψηλού προφίλ, όπως η βρετανική σχεδιάστρια τσιπ Arm Holdings, αποφάσισε να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Σιγκαπούρη, ωστόσο, είναι τώρα μόνο 2 βαθμούς πίσω από το Λονδίνο στους 742, μόνο ένα βαθμό μπροστά από το Χονγκ Κονγκ που είναι τέταρτο, σηματοδοτώντας μια εντεινόμενη μάχη για τη δεύτερη θέση.

Ο δείκτης καταρτίζεται κάθε έξι μήνες από το think tank Z/Yen με έδρα το Λονδίνο και το China Development Institute.

«Τα αμερικανικά κέντρα είχαν καλές επιδόσεις, με πέντε να βρίσκονται στο top 10, αντανακλώντας τη δύναμη της οικονομίας των ΗΠΑ», ανέφερε η έρευνα, προσθέτοντας ότι η Νέα Υόρκη διατήρησε το προβάδισμά της σε ξεχωριστές κατατάξεις fintech, ακολουθούμενη από το Λονδίνο που ξεπέρασε το Σαν Φρανσίσκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: