Η νέα μεγάλη επένδυση του «μάγου» της τεχνολογίας

Η νέα μεγάλη επένδυση του «μάγου» της τεχνολογίας
Tesla Motors CEO Elon Musk reveals the Tesla Energy Powerwall Home Battery during an event in Hawthorne, California April 30, 2015. Tesla Motors Inc unveiled Tesla Energy - a suite of batteries for homes, businesses and utilities - a highly-anticipated plan to expand its business beyond electric vehicles. REUTERS/Patrick T. Fallon - RTX1B282 Photo:

Σε μία ταραχώδη χρηματιστηριακή στιγμή, ο Έλον Μασκ πήρε την απόφαση να κάνει άλλη μία νέα επένδυση στην ηλιακή ενέργεια.

Μετοχές της εταιρείας SolarCity αξίας υψηλότερης των 5 εκατομμυρίων δολαρίων αγόρασε τη Δευτέρα ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ. Ο Μασκ είναι ο διευθύνων σύμβουλος της SolarCity και ένας από τους σημαντικότερους μετόχους της, παράλληλα με τις δραστηριότητές του ως διευθύνοντος συμβούλου της Tesla και της SpaceX.

Η κίνηση του Έλον Μασκ ήρθε τη στιγμή που η τιμή της μετοχής της εταιρείας κυμαινόταν σε χαμηλό 22 μηνών. Τη Δευτέρα, ο Μασκ αγόρασε 123.510 μετοχές της Solar City έναντι 40,49 δολαρίων ανά μετοχή. Πλέον, κατέχει σχεδόν 21 εκατομμύρια μετοχές, οι οποίες το μεσημέρι της Τρίτης διαπραγματεύονταν στην τιμή των 45,44 δολαρίων ανά μετοχή.

Η Solar City είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ στον τομέα της εγκατάστασης ηλιακών πάνελ. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών GTM Research, η Solar City κατέχει μερίδιο αγοράς 34,4%. Στους ανταγωνιστές της συγκαταλέγονται η Vivint Solar, η SunEdison Sune, η SunRun και η Sungevity.

Η αγορά των ηλιακών συλλεκτών στις ΗΠΑ αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Κατά τη διάρκεια του πρώτου τρίμήνου του 2015, μάλιστα, εγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες τα περισσότερα ηλιακά πάνελ που έχουν εγκατασταθεί ποτέ. Όμως, η βιομηχανία ηλιακής εγκατάστασης έχει να αντιμετωπίσει μια δύσκολη αγορά.