Οι νέες ψηφιακές καινοτομίες για τους διαφημιζόμενους από την Google

Οι νέες ψηφιακές καινοτομίες για τους διαφημιζόμενους από την Google

Πώς η χρήση των smartphones έχει αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η διαφημιστική αγορά.

Τα κινητά τηλέφωνα έχουν δημιουργήσει νέους τρόπους προσέγγισης των καταναλωτών, προκειμένου εκείνοι να «δένονται» περισσότερο με τις μάρκες, είτε στον φυσικό ή τον ψηφιακό κόσμο.

Οι άνθρωποι ψάχνουν προϊόντα στο διαδίκτυο και στη συνέχεια κάνουν τις αγορές τους από κάποιο φυσικό κατάστημα. Βλέπουν ένα brand στην τηλεόραση και μετά σερφάρουν στο διαδίκτυο για να μάθουν περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, παρακολουθούν βίντεο στα κινητά τους τηλέφωνα κατά τη διάρκεια των καθημερινών τους μετακινήσεων, τα οποία τους «εμπνέουν» για να κλείσουν ένα ταξίδι από το laptop, καθώς επιστρέφουν σπίτι τους.

Τα τελευταία χρόνια η Google έχει επενδύσει στο προϊόν Brand Lift για να δείξει στους marketers πώς οι καμπάνιες στο YouTube επιδρούν στις μετρήσεις ενός brand για ζητήματα, όπως η αναγνωρισιμότητα και η πρόθεση αγοράς.

Σήμερα η τεχνολογική εταιρεία επεκτείνει τις δυνατότητες του Brand Lift στις τηλεοπτικές καμπάνιες για να δείξει στους marketers πώς οι τηλεοπτικές διαφημίσεις αυξάνουν τις αναζητήσεις ενός brand στο διαδίκτυο και στο YouTube, συγκριτικά με τις καμπάνιες που γίνονται μόνο στο YouTube.

Από τα πρώτα τεστ που πραγματοποίησε η Google, διαπίστωσε ότι το YouTube δημιουργεί σχεδόν διπλάσιες αναζητήσεις ανά εμφάνιση, σε σχέση με την τηλεόραση. Το Brand Lift  για την τηλεόραση απαιτεί λιγότερες εργασίες εγκατάστασης – δεν χρειάζεται καν ενημέρωση για το πρόγραμμα πολυμέσων. Όσο ο χρήστης τρέχει το Brand Lift στις τηλεοπτικές καμπάνιες και τις YouTube καμπάνιες, η Google θα είναι σε θέση να αναφέρει τις πρόσθετες αναζητήσεις που αφορούν το brand.