Η Nestlé Waters αναπτύσσει συνεργασία με την AWS για την πιστοποίηση 20 εργοστασίων ως το 2020

Η Nestlé Waters αναπτύσσει συνεργασία με την AWS για την πιστοποίηση 20 εργοστασίων ως το 2020

Aνάμεσά τους θα είναι και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή στην Αιτωλοακαρνανία.

Τη συνεργασία της με την Alliance for Water Stewardship (AWS), με στόχο να πιστοποιήσει 20 εργοστάσια, μέχρι το 2020, πρόκειται να αναπτύξει η Nestlé Waters. Ανάμεσά τους θα είναι και το εργοστάσιο του φυσικού μεταλλικού νερού Κορπή, που βρίσκεται στο Μοναστηράκι Βόνιτσας στην Αιτωλοακαρνανία, η διαδικασία πιστοποίησης του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

Μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει πιστοποιήσει τέσσερις εγκαταστάσεις εμφιάλωσης της Nestlé Waters (τρία εργοστάσια στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και ένα στο Πακιστάν), ενώ στα άμεσα σχέδια της εταιρείας βρίσκεται η πιστοποίηση εγκαταστάσεων παραγωγής στην Ευρώπη, (όπου εντάσσεται και το πλάνο της Ελλάδας), την Ασία, την Αφρική, τον Καναδά, τη Λατινική Αμερική και τις ΗΠΑ, ως μέρος του στόχου πιστοποίησης 20 εργοστασίων, μέχρι το 2020.

«Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση δείχνει εμπράκτως τα βήματα της Nestlé Waters προς την εκπλήρωση της δέσμευσής της για συνεχή βελτίωση των πρακτικών διαχείρισης υδάτων, η οποία θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων στον τομέα των υδάτινων πόρων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.