Η Νο2 στο αμερικανικό Πεντάγωνο έχει συνηθίσει να είναι η …μόνη γυναίκα στην αίθουσα

Η Νο2 στο αμερικανικό Πεντάγωνο έχει συνηθίσει να είναι η …μόνη γυναίκα στην αίθουσα
epa09313934 Deputy Secretary of Defense Kathleen Hicks listens as US President Joe Biden delivers remarks on the drought, heat, and wildfires in the Western United States during an event with state governors and Cabinet members in Washington, DC, USA, 30 June 2021. Oregon Governor Kate Brown and California Governor Gavin Newsom also spoke virtually about wildfires in their states. EPA/SARAH SILBIGER / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η αργή πρόοδος όσον αφορά την ποικιλομορφία στην ανώτερη ηγεσία του Πενταγώνου αντικατοπτρίζει την αργή πρόοδο στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καταπολέμηση των καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα.

της Nicole Goodkind

Καθισμένη σε ένα μακρύ τραπέζι στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Υποβρύχιου Πολέμου του Πολεμικού Ναυτικού στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ, πλαισιωμένη από τους γερουσιαστές Sheldon Whitehouse και Jack Reed, η Δρ. Kathleen Hicks -η πρώτη γυναίκα αναπληρώτρια υπουργός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και η πιο υψηλόβαθμη γυναίκα στην ιστορία του Πενταγώνου – ρωτάει τους ηγέτες του Πολεμικού Ναυτικού σχετικά με τη δέσμευσή τους στην αύξηση της πολυμορφίας.

«Με τι ρυθμό αυξάνεται; Από 1% έως 2%;» ρώτησε. Το ακροατήριό της έγνεψε θετικά, αλλά γρήγορα ανακάλυψε ότι αυτή δεν ήταν η απάντηση που ήλπιζε: «Αυτό υποτίθεται ότι ήταν ένα αστείο». Θα πρέπει να φροντίσουν τα πάνε καλύτερα.

Συνόδευσα την Hicks, η οποία επιβλέπει τον προϋπολογισμό των 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Υπουργείου Άμυνας, τους 1,3 εκατομμύρια εν ενεργεία στρατιωτικούς, τους 732.000 πολιτικούς υπαλλήλους και τις υψηλού επιπέδου στρατιωτικές δυνατότητες που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων εθνικής ασφάλειας του Προέδρου Joe Biden, σε ένα διήμερο ταξίδι που επικεντρώθηκε στην «οικολογική» μετατροπή του οπλοστασίου των ενόπλων δυνάμεων. Μέσω μιας σειράς πτήσεων και αυτοκινητοπομπών – και πολύ καφέ – επισκεφθήκαμε εργοστάσια και βάσεις στο Μίσιγκαν, το Ρόουντ Άιλαντ και το Κονέκτικατ.

Καθώς μεταφερόμασταν από τη μία τοποθεσία στην άλλη, άρχισα να παρατηρώ ένα μοτίβο. Εκτός από εμένα και μια άλλη δημοσιογράφο, η Hicks ήταν συνήθως η μόνη γυναίκα στην αίθουσα.

«Αυτός είναι ο χώρος που ξέρω», μου είπε κατά τη διάρκεια ενός πρωινού καφέ στο Νιούπορτ του Ρόουντ Άιλαντ. «Ειλικρινά δεν το είχα καν προσέξει. … Δεν μου πέρασε από το μυαλό. Είμαι συνηθισμένη σε αυτό». Η Hicks όντως έδειχνε άνετη σε αυτό το βαρύ από τεστοστερόνη περιβάλλον, χωρίς ποτέ να κάνει παύση για να διακόψει, για παράδειγμα, έναν άνδρα που της εξηγούσε υπερβολικά κάτι.

Η αργή πρόοδος όσον αφορά την ποικιλομορφία στην ανώτερη ηγεσία του Πενταγώνου αντικατοπτρίζει το πρόβλημα που βρίσκεται στον πυρήνα του ταξιδιού της Hicks: την αργή πρόοδο στην τεχνολογική ανάπτυξη και την καταπολέμηση των καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα.

«Η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι ότι το χρονοδιάγραμμα που έχει συνηθίσει το Υπουργείο Άμυνας για την καινοτομία είναι απλά πολύ αργό», λέει. «Όσο συντομότερα φτάσουμε τα πρότυπα του εμπορικού τομέα, τόσο περισσότερο θα μπορέσουμε να συμβάλουμε στην επιτάχυνση των χρονοδιαγραμμάτων μας. Πρέπει να συνεργαστούμε με το Κογκρέσο και να αλλάξουμε την ίδια μας την κουλτούρα για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να κινηθούμε ταχύτερα».

Αυτό ισχύει τόσο για την εμπειρία της Hicks ως η μόνη γυναίκα στην αίθουσα, όσο και για το έργο της ώστε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να γίνει ο χώρος μιας πράσινης τεχνολογικής επανάστασης.

Πηγή: fortune.com