Οι όροι του Γιώργου Παπανδρέου για συζήτηση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Οι όροι του Γιώργου Παπανδρέου για συζήτηση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

Οι 10+1 προϋποθέσεις του ΚΙΔΗΣΟ για συνεννόηση με άλλες προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις.

Κείμενο με 10+1 πολιτικούς όρους για τη συζήτηση των προοδευτικών δυνάμεων, ανακοίνωσε το ΚΙΔΗΣΟ. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στην κοινή συνάντηση των ηγεσιών όσων κομμάτων και κινήσεων επιθυμούν να μετέχουν στον διάλογο για να συμφωνήσουν τι επιδιώκεται να επιτευχθεί.

«Έχει τονίσει ότι: α. απαιτείται μια καθαρή τοποθέτηση εκ μέρους όλων των ενδιαφερομένων να συμμετάσχουν σε αυτόν το διάλογο, ώστε να είναι σαφές στους πολίτες τι ακριβώς αφορά αυτός ο διάλογος, και β. αξιοπιστία στο όλο εγχείρημα θα προσδώσει η κοινή, γύρω από ένα ΤΡΑΠΕΖΙ, συμμετοχή των ηγετών των αυτοπροσδιοριζόμενων προοδευτικών δυνάμεων, προκειμένου να συμφωνήσουν ότι αυτό το διακύβευμα αφορά την πορεία και το μέλλον του ελληνικού λαού και της χώρας, έτσι ώστε, να αποτραπεί το πολύ πιθανό ενδεχόμενο ταύτισης αυτού του εγχειρήματος με εκλογικές τακτικές, στοχεύσεις και σκοπιμότητες, που μπορεί να παραπέμπουν είτε σε προσπάθειες παλαιάς κοπής, είτε σε ικανοποίηση προσωπικών και κομματικών στρατηγικών και επιδιώξεων», σημειώνει το ΚΙΔΗΣΟ στην ανακοίνωσή του έχοντας καταστήσει απολύτως σαφή τη θέση με την οποία προσέρχεται σε αυτόν το διάλογο:

«…το διακύβευμα αυτού του εγχειρήματος αφορά το ίδιο διακύβευμα που αφορά τον ελληνικό λαό και τη χώρα.

Την οριστική, εκ βάθρων αλλαγή της χώρας.

Την οριστική ανατροπή του παρασιτικού πελατειακού πολιτικο-οικονομικού συστήματος, που συνεχίζει να παράγει αδικίες και ανισότητες.

Την οριστική αντιμετώπιση των αιτιών που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος μιας εθνικής καταστροφής, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια προοδευτική, οραματική και μαζί ρεαλιστική πρόταση εξόδου από την κρίση, αλλά να διαμορφωθούν και οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεων για την οικοδόμηση της επόμενης ημέρας.

Μιας βιώσιμης πορείας, δηλαδή, που θα βάλει την Ελλάδα στο χάρτη του παγκόσμιου καταμερισμού εργασίας, θα φέρει βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα αξιοποίησει τα υπαρκτά συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ελληνισμού και της χώρας», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Επίσης καθιστά σαφές ότι το ΚΙΔΗΣΟ και ο Γιώργος Παπανδρέου «δεν καταθέτουν μια ακόμη πρόταση για τις διαδικασίες, την οργάνωση και τον προγραμματισμό του διαλόγου, αλλά συμβάλλουν με τη θέση τους περί της ύπαρξης, εξ αρχής, πολιτικών όρων σε αυτό το εγχείρημα, σημειώνοντας ότι, όλα τα άλλα, διαδικασίες, οργάνωση, έπονται και μάλιστα, επιβάλλεται να διαμορφωθούν από το διάλογο που πρέπει να διεξαχθεί με την ισότιμη συμμετοχή όλων και με τον δέοντα σεβασμό σε κάθε πολιτική οντότητα που επιθυμεί να συμμετάσχει.

Οτιδήποτε άλλο, δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών και δεν μπορεί να αφορά κανέναν πραγματικά προοδευτικό πολίτη».

«Απαιτείται τόλμη και αποφασιστικότητα», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.