Η πΓΔΜ προσφέρει 97.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα

Η πΓΔΜ προσφέρει 97.000 ευρώ ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα
epa06104904 Macedonian Prime Minister, Zoran Zaev speaks during a joint press conference with the President of the Council of Ministers of Bosnia and Herzegovina, Denis Zvizdic (not pictured), in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina on 23 July 2017. Zaev is on an official visit to Bosnia & Herzegovina. EPA/FEHIM DEMIR

Ο Ζάεφ, έγραψε στο Twitter ότι η χώρα του έχει έτοιμα κεφάλαια να διαθέσει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές. 

Η πΓΔΜ προσφέρει 6 εκατομμύρια δηνάρια (97.000 ευρώ) ως έκτακτη βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές κοντά στην Αθήνα, που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι η χώρα του έχει έτοιμα κεφάλαια να διαθέσει στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των ζημιών από τις πυρκαγιές. Η κυβέρνηση της πΓΔΜ πρόκειται επίσης να δημιουργήσει ένα συντονιστικό όργανο, το οποίο θα παρακολουθεί καθημερινά την κατάσταση και θα συντονίζει το ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας η οποία θα συμφωνηθεί με τους απαραίτητους θεσμούς στην Ελλάδα και με την πόλη της Αθήνας.