Η Prada βγάζει από τα ταμεία της 425 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το εμβληματικό κατάστημα της 5ης Λεωφόρου

Η Prada βγάζει από τα ταμεία της 425 εκατ. δολάρια για να αγοράσει το εμβληματικό κατάστημα της 5ης Λεωφόρου
This picture taken on December 19, 2017 shows a logo outside the fashion house and luxury goods Prada shop on the Avenue Montaigne in Paris, ahead of Christmas. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP) Photo: AFP
Σκοπεύει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο για το κατάστημά της, τα γραφεία και την αποθήκη.

Ο ιταλικός οίκος μόδας Prada πλήρωσε 425 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το κτίριο στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης που φιλοξενεί σήμερα το κατάστημά του, ανακοίνωσε η εταιρεία την Τετάρτη.

Η Prada, η οποία μισθώνει το πενταόροφο κατάστημά της στην 724 Fifth Avenue από το 1997, δήλωσε ότι κατέβαλε το τίμημα σε μετρητά χρησιμοποιώντας εσωτερικούς πόρους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η τοποθεσία του ακινήτου κρίνεται υψηλής στρατηγικής αξίας μετά την εισροή επενδύσεων σε κατοικίες, εστίαση και λιανεμπόριο στη γειτονιά. Σκοπεύει, εξάλλου, να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον χώρο για το κατάστημά της, τα γραφεία και την αποθήκη, όπως ανέφερε ο όμιλος στην ενημέρωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσθεσε ότι το ακίνητο, ένα κτίριο 12 ορόφων συνολικά, θα μπορούσε επίσης να παρέχει χώρους γραφείων και αποθήκευσης για την εισηγμένη στο Χονγκ Κονγκ εταιρεία, εκτός από τους χώρους λιανικής πώλησης.

Σημειώνεται ότι η 5η Λεωφόρος της Νέας Υόρκης είναι ο ακριβότερος δρόμος λιανικής πώλησης στον κόσμο, σύμφωνα με παγκόσμια κατάταξη της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Cushman & Wakefield.

Η ευρύτερη περιοχή της Αμερικής αποτέλεσε αδύναμο σημείο για την Prada φέτος, με τις λιανικές πωλήσεις να μειώνονται κατά 1,3% κατά τους πρώτους εννέα μήνες, σε αντίθεση με τη διψήφια αύξηση στις αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, της Ιαπωνίας και της Ευρώπης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: