Η προειδοποίηση της Deutsche Bank για τις ευρωπαϊκές μετοχές αν κερδίσει ο Τραμπ

Η προειδοποίηση της Deutsche Bank για τις ευρωπαϊκές μετοχές αν κερδίσει ο Τραμπ

Τι προβλέπει η γερμανική τράπεζα σε περίπτωση που ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος βγει πρώτος στη κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Πτώση των ευρωπαϊκών μετοχών κατά 10% προβλέπει η Deutsche Bank σε περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίσει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Σε σημείωμά της η γερμανική τράπεζα υποστηρίζει ότι η οικονομική αβεβαιότητα που περιβάλλει την υποψηφιότητα Τραμπ θα οδηγήσει σε μαζική σύγχυση σχετικά με τη φορολογική πολιτική, τη μετανάστευση και το εμπόριο.

Οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν ότι το οικονομικό πλάνο του Τραμπ είναι εξαιρετικά ασταθές ενώ χαρακτηρίζουν ως «ασαφή» τα σχέδια του υποψηφίου για επενδύσεις στις υποδομές.

Για την Deutsche Bank το μεγαλύτερο πλήγμα σε περίπτωση νίκης του Τραμπ θα το δεχτούν οι ευρωπαϊκές ενεργειακές επιχειρήσεις, καθώς ο ίδιος έχει προαναγγείλει την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και άνθρακα εάν κερδίσει.

Αναφερόμενη σε πιθανή νίκη της Χίλαρι Κλίντον, η γερμανική τράπεζα βλέπει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ενισχυθούν κατά 5%.

«Γνωρίζοντας ότι η πολιτική της Κλίντον είναι λιγότερο ριζοσπαστική από αυτή που ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσει, αναμένουμε την απομάκρυνση της αβεβαιότητας σε περίπτωση δικής της νίκης», αναφέρει το σημείωμα της Deutsche Bank.

Τις τελευταίες μέρες η αξία των μετοχών βρίσκεται σε ανοδική πορεία εξαιτίας των δημοσκοπήσεων που δίνουν προβάδισμα στην Κλίντον. Μάλιστα τη Δευτέρα ενισχύθηκαν σημαντικά εξαιτίας της ανακοίνωσης του FBI ότι δεν πρόκειται να ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον της εξαιτίας της υπόθεσης των email την περίοδο που η ίδια διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ακόμη μεγάλη τράπεζα, η Citi, προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι ο S&P 500 θα υποχωρήσει κατά 3%-5% εάν ο Τραμπ βγει νικητής στις αμερικανικές εκλογές.