Η προειδοποίηση του Τζακ Μα στον Ντόναλντ Τραμπ

Η προειδοποίηση του Τζακ Μα στον Ντόναλντ Τραμπ
Jack Ma, chairman of Alibaba Group Holding Ltd., gestures as he speaks at SoftBank World 2014 in Tokyo, Japan, on Tuesday, July 15, 2014. As SoftBank Corp. Chief Executive Officer Masayoshi Son pushes for a takeover of T-Mobile US Inc., the Japanese billionaire is asking banks to commit financing for a longer-than-usual amount of time, underscoring the intense regulatory review he faces. Photographer: Kiyoshi Ota/Bloomberg *** Local Caption *** Jack Ma Photo:

Ο ιδρυτής της Alibaba σχολίασε την εκλογή του Ρεπουμπλικανού και τις απόψεις του για την Κίνα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συνεργαστεί με την Κίνα ή να ρισκάρει μια «καταστροφή». Τάδε έφη ο Τζακ Μα, ιδρυτής και CEO της Alibaba μετά τη νίκη του Ρεπουμπλικανού στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Μιλώντας στο CNN Money, ο Μα τόνισε ότι μια υγιής και θετική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα. «Εάν όμως δεν συνεργαστούν μεταξύ τους, θα πρόκειται για μια καταστροφή», προειδοποίησε.

Διαβάστε ακομη: Τι θα αλλάξει στην Αμερική με την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ

Ο Τζακ Μα δήλωσε αισιόδοξος για την πορεία των ΗΠΑ και τις σχέσεις τους με την Κίνα, παρά τα λεγόμενα του Τραμπ κατά την προεκλογική του εκστρατεία. Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι η Κίνα ευθύνεται για νομισματική μόχλευση και πως από την πρώτη μέρα της εκλογής του θα επιβάλλει βαριά φορολογία στα κινεζικά προϊόντα που εξάγονται στις ΗΠΑ.

Ο τεχνολογικός ηγέτης τόνισε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά από μια προεκλογική υπόσχεση, και την εκτέλεση των καθηκόντων ενός προέδρου. Τόνισε μάλιστα ότι ο Τραμπ δεν ήταν ο μόνος υποψήφιος πρόεδρος που εξαπέλυσε τέτοιου είδους απειλές. «Κάθε φορά μιλούν για αυτό. Όμως νομίζω πως όταν γίνονται πρόεδροι κι αναλαμβάνουν τόσο βαριές ευθύνες, ο κόσμος δεν είναι τόσο απλός όσο νομίζουν».

Διαβάστε ακόμη: Γιατί έχασε η Χίλαρι Κλίντον;

Σχολιάζοντας τον χαρακτήρα του Τραμπ, ο Τζακ Μα είπε ότι πρόκειται για έναν έξυπνο άνθρωπο ο οποίος μπορεί να προσαρμόζεται. «Δεν πρόκειται να απορρίψει τη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας», προέβλεψε.

Ο Μα ήταν συχνός συνομιλητής του Μπαράκ Ομπάμα και δήλωσε ότι ανυπομονεί να συναντήσει σύντομα και τον Τραμπ. «Θα πρέπει και οι δύο πλευρές να σεβαστούμε την κουλτούρα του άλλου και να ξεχάσουμε όσα κάναμε τον προηγούμενο αιώνα», συμπλήρωσε ο Μα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Τραμπ δεν είναι ο μόνος. Το κύμα λαϊκισμού που πλήττει τον πλανήτη μεγαλώνει