Οι προβλέψεις του Fortune για το 2021: Η πανδημία αλλάζει για πάντα τη δημόσια υγεία

Οι προβλέψεις του Fortune για το 2021: Η πανδημία αλλάζει για πάντα τη δημόσια υγεία
6407076 03.12.2020 Biocad employee workds at a "Red zone" (injection zone) of the laboratory of a production of COVID-19 vaccine Gam-COVID-Vac, trade-named Sputnik V, in St. Petersburg, Russia. A Russian biotechnology company Biocad combines research laboratories and pharmaceutical manufacturing facilities. Alexei Danichev / Sputnik Photo: AFP

Οι συμπεριφορές που υιοθετήσαμε κατά το lockdown είναι πλέον τρόπος ζωής. Το αμερικανικό Fortune όπως και κάθε χρόνο δίνει τις προβλέψεις του για την υγεία, την οικονομία, τον κόσμο και την πολιτική.

Τι προβλέπει για τον τομέα της υγείας:

Οι εικονικές ιατρικές επισκέψεις θα συνεχιστούν

Η τηλεϊατρική ήταν πάντα το μέλλον. Η πανδημία COVID μόλις επιτάχυνε την άφιξή της. Καθώς τα νοσοκομεία παραμένουν ασφυκτικά γεμάτα με ασθενείς με κορονοϊό, πολλά ιατρικά κέντρα έπρεπε να μειώσουν τις διαδικασίες που πραγματοποιούνται επιτόπου. Η CVS και η θυγατρική της Aetna αύξησαν τις εκπτώσεις για τηλεϊατρικές επισκέψεις κατά τη διάρκεια της επιδημίας και η συνολική αγορά θα μπορούσε να φτάσει τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια μόνο στις ΗΠΑ έως το 2027.

Οι υποστηρικτές του εμβολιασμού οριακά ξεπέρασαν τους πολέμιους

Με τα πολλά υποσχόμενα υποψήφια εμβόλια από την Pfizer και τη Moderna, οι ειδικοί λένε ότι αναμένουν εκτεταμένη διανομή εμβολίων κατά του κορονοϊού μέχρι τα μέσα του 2021. Αλλά η πειθώ των ανθρώπων για να εμβολιαστούν είναι μια άλλη πρόκληση. Οι δημοσκοπήσεις έχουν διακυμάνσεις, αλλά δείχνουν ότι μόνο το 50% έως 58% των ανθρώπων θα εμβολιαστούν σίγουρα.

Οι μάσκες προσώπου θα φορεθούν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς 2021

Υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο στις χώρες της Ανατολικής Ασίας βλέπετε άτομα που φορούν μάσκες προσώπου σε δημόσιους χώρους. Αυτό εν μέρει οφείλεται στις προσωπικές προτιμήσεις υγιεινής. Ωστόσο, σε περιοχές που οι άνθρωποι έχουν δει εκτεταμένες, αερομεταφερόμενες, μολυσματικές ασθένειες να καταστρέφουν τις κοινότητές τους τείνουν να τις χρησιμοποιούν ακόμα και μετά τον άμεσο κίνδυνο. Επομένως, μην εκπλαγείτε εάν οι μάσκες προσώπου παραμείνουν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Ο Νόμος περί Προσιτής Περίθαλψης επιβιώνει από ακόμα μια δικαστική αγωγή

Μια αγωγή υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που επιδιώκει να καταργήσει τη νομοθεσία Obamacare έχει ήδη αντιμετωπιστεί με δυσπιστία από τον συντηρητικό υπουργό Δικαιοσύνης John Roberts και τον δικαστή του ανώτατου Δικαστηρίου Brett Kavanaugh. Μάλλον ο Νόμος περί Προσιτής Περίθαλψης θα επιβιώσει, ξοδεύοντας ακόμα μια από τις εννέα ζωές του.