Η Rolls-Royce αποκαλύπτει το «πιο σέξι» αυτοκίνητο που έφτιαξε ποτέ

Η Rolls-Royce αποκαλύπτει το «πιο σέξι» αυτοκίνητο που έφτιαξε ποτέ

Η Rolls-Royce παρουσίασε ένα νέο κάμπριο που η ίδια αποκαλεί το «πιο σέξι» αυτοκίνητο που έφτιαξε ποτέ.

Το όνομα του μοντέλου είναι Dawn (Αυγή) και σίγουρα δεν πρόκειται για μια συνηθισμένη Rolls. Οι γραμμές του είναι πολύ πιο ρευστές και η μάσκα του πιο στρογγυλή.

Ο V12 κινητήρας του παράγει 563 ίππους.

Τα μηχανολογικά μέρη του αυτοκινήτου είναι περίπου ίδια με εκείνα της Rolls-Royce Wraith, αλλά το αμάξωμα είναι τελείως διαφορετικό. Όσο για την τιμή του, αναμένεται να κινηθεί γύρω στα 400.000 δολάρια.

Τα αποκαλυπτήρια της Dawn έγιναν στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φραγκφούρτης, και οι σχεδιαστές της Rolls-Royce διάλεξαν το χρώμα Midnight Sapphire (Ζαφείρι του Μεσονυχτίου), που παραπέμπει στο χρώμα του ουρανού το βράδυ. Μέσα, τα δερμάτινα καθίσματα ήταν βαμμένα σε ανοιχτό πορτοκαλί, έτσι ώστε καθώς ανοίγει η οροφή να αποκαλύπτεται το φωτεινό εσωτερικό του οχήματος.

Το όνομα του μοντέλου (Dawn) παραπέμπει στη Rolls-Royce Silver Dawn που κυκλοφόρησε στις αρχές της δεκαετίας του ’50, καθώς η Μεγάλη Βρετανία επανέκαμπτε από την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μόνο 28 κάμπριο Silver Dawn κατασκευάστηκαν μεταξύ του 1950 και του 1954.

Οι σχεδιαστές της Rolls-Royce δεν ήθελαν να κάνουν υποχωρήσεις ως προς το χώρο στα πίσω καθίσματα, όπως συμβαίνει συνήθως στα κάμπριο.

«Στο σχεδιασμό της Dawn δεν δεχτήκαμε κανέναν συμβιβασμό σε σχέση με την άνεση και την πολυτέλεια για τέσσερις ενήλικες που θέλουν να ταξιδέψουν μαζί» είπε ο Τζάιλς Τέιλορ, διευθυντής σχεδιασμού της Rolls-Royce.

Η Dawn δεν είναι το μόνο κάμπριο της Rolls-Royce· η Phantom Drophead Coupé είναι μια κάμπριο εκδοχή της Phantom.

Η έδρα και το εργοστάσιο της Rolls-Royce βρίσκονται ακόμα στην Αγγλία, αλλά η εταιρεία ανήκει πλέον στην BMW.