Η RSM στις κορυφαίες ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές εταιρείες

Η RSM στις κορυφαίες ελεγκτικές, φορολογικές και συμβουλευτικές εταιρείες

Η εταιρεία ανέβηκε στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

H RSM είναι πλέον το 6ο μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης την οδήγησε η αύξηση των εσόδων της κατά 6%, δηλαδή κατά 4,64 δισεκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2015.

Τα έσοδα της RSM αυξήθηκαν χάρη στη δράση της σε ποικίλους τομείς σε εκατοντάδες χώρες. Για την ακρίβεια, στις ΗΠΑ η αύξηση των εσόδων ανήλθε στο 10%, όπως και στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική κατά 6%, στην Ασία και Αυστραλία μόλις 1%, ενώ στη Λατινική Αμερική κατά 9%. Η αύξηση των εσόδων από τις υπηρεσίες της διαμορφώθηκαν ως εξής: από τις ελεγκτικές και λογιστικές υπηρεσίες τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,27 δισεκατομμύρια δολάρια (4%), από τις φορολογικές υπηρεσίες κατά 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια (7%) και από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες κατά 1,02 δισεκατομμύρια δολάρια (6,9%).

Την 26η Οκτωβρίου η RSM σημείωσε τη μεγαλύτερη αλλαγή στην πολυετή ιστορία της, που μετράει πάνω από 50 χρόνια, καθιερώνοντας ένα ενιαίο εμπορικό σήμα (λογότυπο) και μία ενιαία εμπορική επωνυμία για όλες τις εταιρίες-μέλη της παγκοσμίως. Έτσι, τα μέλη της σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν την κοινή εμπορική επωνυμία «RSM».

H Jean Stephens, Διευθύνουσα Σύμβουλος του δικτύου της RSM σε πρόσφατη δήλωσή της ανέφερε: «Είχαμε μια πολύ θετική χρονιά και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι η RSM εξελίσσεται δυναμικά. Τα μέλη μας, ανά τον κόσμο, βοηθούν τις επιχειρήσεις των πελατών μας να λειτουργούν σε ένα όλο και πιο πολύπλοκο και ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, παρέχοντας εξειδικευμένες συμβουλές και ιδέες, που βασίζονται σε μια βαθιά κατανόηση των επιχειρήσεων, όπου και εάν βρίσκονται στον κόσμο. Η αδιάλειπτη διασυνοριακή συνεργασία είναι πλέον ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των πελατών μας στο σημερινό κλίμα. Η παγκόσμια αλλαγή του σήματος ήταν μια τεράστια επιτυχία και το δίκτυο απέκτησε έναν κοινό σκοπό και όραμα για το μέλλον. Ανυπομονώ για τις συναρπαστικές ευκαιρίες που έρχονται και επεκτείνονται σε παγκόσμιο επίπεδο κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα».

Η άνοδος της RSM στο βάθρο της 6ης θέσης δεν έγκειται μονάχα στην οικονομική ανάπτυξή της. Κατά τη διάρκεια του 2015, η RSM απέκτησε έντεκα νέα μέλη και συνεργαζόμενα γραφεία στο Μπανγκλαντές, στη Λευκορωσία, στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, στην Κολομβία, στην Ιταλία, στο Μάλι, στο Νίγηρα, στις Φιλιππίνες, στη Σρι Λάνκα, στο Τατζικιστάν και στη Ζιμπάμπουε. Η RSM διατηρεί σήμερα πάνω από 38.000 εργαζόμενους, σε 760 γραφεία και σε 120 χώρες.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Ελλάδας, Άθως Στυλιανού, πρόσθεσε: «Γνωρίζοντας εις βάθος κάθε επιχείρηση και τη λειτουργία της σε εγχώριο επίπεδο, δημιουργούμε ισχυρές σχέσεις εμπιστοσύνης. Χρησιμοποιώντας καινοτόμες ιδέες θέτουμε από κοινού στόχους και συμπορευόμαστε μέχρι την επιτυχή υλοποίηση τους. Αποτελεί επιτυχία για εμάς κάθε φορά να βλέπουμε τις επιχειρήσεις να αναπτύσσονται παρά τις ραγδαίες οικονομικές αλλαγές. Η υιοθέτηση ενός ενιαίου εμπορικού σήματος συνέβαλλε στην απόκτηση μιας παγκόσμιας οπτικής που τροφοδοτείται όμως από την τοπική γνώση».

Η RSM, αποτελεί ένα δίκτυο που παρέχει στους πελάτες του αδιάλειπτα υπηρεσίες σε παγκόσμια εμβέλεια, κάτι που επιτυγχάνεται χάρη στην εστίαση στην ποιότητα των εργασιών του και στην ακεραιότητα των ανθρώπων που ζουν και δουλεύουν με βάση τις αξίες της RSM και αναπτύσσουν αξιόπιστες σχέσεις με τους πελάτες του δικτύου.