Η Σαουδική Αραβία θέλει να χτίσει έναν πύργο ύψους ενός χιλιομέτρου!

Η Σαουδική Αραβία θέλει να χτίσει έναν πύργο ύψους ενός χιλιομέτρου!

Μέχρι σήμερα, το κτίριο έχει 26 ορόφους και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020.

H Σαουδική Αραβία θεωρείται δικαίως μια από τις χώρες με τα πιο εντυπωσιακά κτίρια, ωστόσο ο υψηλότερος ουρανοξύστης στον πλανήτη βρίσκεται στο Ντουμπάι και είναι το Μπουρτζ Χαλίφα.

Σύντομα όμως, το εμβληματικό ξενοδοχείο δεν θα είναι στο βιβλίο Γκίνες, καθώς τη θέση του θα καταλάβει ο Πύργος Τζέντα, στην πόλη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, ύψους ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με το CNN το εγχείρημα αυτό αναμένεται να κοστίσει στους Άραβες περίπου 1,23 δισ. δολάρια, ενώ η ανακοίνωση της κατασκευής του κτιρίου δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή.

Ειδικότερα, αναφέρεται ότι η Jeddah Economic Company και η Alinma Investment της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψαν οικονομική συμφωνία για 8,4 δισ. ριάλ (2,2 δισ. δολάρια), προκειμένου να κατασκευαστεί το Jaddah City, μια περιοχή 500.000 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα περιλαμβάνει τον πύργο, πολυτελή γραφεία καθώς και ένα ξενοδοχείο.

Μέχρι σήμερα, το κτίριο έχει 26 ορόφους και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2020. Σημειώνεται ότι ο μέχρι στιγμής υψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι έχει ύψος 827 μέτρα.