Οι σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Οι σημαντικότερες γλώσσες προγραμματισμού που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Στον τομέα της τεχνολογίας είναι απαραίτητη η γνώση του κώδικα.

Στις αρχές του 2015, η ιστοσελίδα εύρεσης εργασίας Glassdoor.com δημοσίευσε μια λίστα με τις 25 πιο υψηλόμισθες θέσεις εργασίας που βρίσκονται σε ζήτηση. Οι περισσότερες από αυτές ήταν στον τομέα της τεχνολογίας και ζητούσαν από τους υποψηφίους να γνωρίζουν τον κώδικα.

Ο κόσμος της κωδικοποίησης είναι τεράστιος, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες γλώσσες προγραμματισμού, οι οποίες είναι απαραίτητες σε εκείνους που βρίσκονται στο χώρο της τεχνολογίας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τις -πιο σε ζήτηση -γλώσσες προγραμματισμού που δημοσίευσε τον περασμένο Αύγουστο, το Coding Dojo, μια ιστοσελίδα εκμάθησης προγραμματισμού:

SQL

To πρόγραμμα SQL χρησιμοποιείται σε πολλές μεγάλες εταιρείες για την ενημέρωση ή την ανάκτηση πληροφοριών από μια βάση δεδομένων. Οι επιχειρήσεις που έχουν τεράστιες ποσότητες πληροφοριών στη βάση δεδομένων τους, χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα προκειμένου να κατανοήσουν περισσότερο τις ανάγκες του κοινού.

Java

To πρόγραμμα Java χρησιμοποιείται κυρίως για τη δημιουργία εφαρμογών στους υπολογιστές. Σημειώνεται ότι εάν κάποιος γνωρίζει να χειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα μπορεί στο μέλλον να μάθει πιο εύκολα άλλες γλώσσες.

JavaScript

Παρά τις ομοιότητες που έχουν το Java και το JavaScript έχουν και μια εξαιρετικά μεγάλη διαφορά στον κόσμο της κωδικοποίησης. Το JavaScript είναι πρωτίστως μια scripting γλώσσα και χρησιμοποιείται στις HTML σελίδες.

C#

Το C# είναι μια γλώσσα προγραμματισμού C και όποιος τη γνωρίζει θα μπορεί να μάθει πιο εύκολα το C++, καθώς και το Java. Το C# αναπτύχθηκε και διατηρείται από τη Microsoft, ενώ όσοι τη χρησιμοποιούν μπορούν να δημιουργήσουν εφαρμογές στην επιφάνεια εργασίας των Windows.

C++

To C++ είναι μια παραλλαγή της γλώσσας προγραμματισμού C και είναι αρκετά δημοφιλής σε ορισμένους κύκλους για την ανάπτυξη παιχνιδιών και σε πολλά μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα.

Python

To Python είναι μια scripting γλώσσα όπως η JavaScript, ωστόσο και οι δυο έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους, όσον αφορά τη σύνταξη και την εκτέλεσή τους.

Ruby on Rails 

To Rubby on Rails είναι μια διαδικτυακή εφαρμογή γραμμένο σε Ruby, μια αντικειμενοστρεφής γλώσσα προγραμματισμού. Μερικές από τις πιο κορυφαίες ιστοσελίδες, όπως το Hulu, το Twitter, το Airbnb και το Groupon χρησιμοποιούν το Rails για να εμπλουτίσουν τις διαδικτυακές εφαρμογές τους.

iOS/Swift

 

To Swift είναι μια γλώσσα προγραμματισμού που δημιουργήθηκε από την Apple για το iOS. Μέσω του Swift μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας εφαρμογές για iPhone συσκευές και να τις κυκλοφορήσετε στο App Store.