Η startup που ετοιμάζεται να φέρει γρήγορο ίντερνετ σε κάθε γωνιά του κόσμου

Η OneWeb εξασφάλισε μια νέα, μεγάλη χρηματοδότηση, με στόχο να δημιουργήσει έναν «αστερισμό» δορυφόρων γύρω από τον πλανήτη μας.

Η αγγλική startup OneWeb, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 1,25 δισ. δολαρίων, ούτως ώστε να μπορέσει να επιταχύνει την έναρξη ενός παγκόσμιου ευρυζωνικού δικτύου υψηλής ταχύτητας. Η εταιρεία δήλωσε ότι με τα χρήματα αυτά θα καταφέρει να «εκτοξευθεί» μέχρι το 2021.

Η χρηματοδότηση ήρθε όταν εκτόξευσε με επιτυχία του πρώτους της δορυφόρους τον περασμένο μήνα.

Όπως είναι φυσικό, όμως, η εταιρεία έχει αρκετούς ανταγωνιστές, όπως την SpaceX του Elon Musk, η οποία στοχεύει να δημιουργήσει ένα παρόμοια δίκτυο για παγκόσμια διαδικτυακή κάλυψη.

Στόχος της OneWeb είναι να φέρει το διαδίκτυο σε μέρη του κόσμου όπου δεν υπάρχει έως τώρα ευρυζωνική σύνδεση.

Μετά τη νέα χρηματοδότηση, η startup έχει συγκεντρώσει συνολικά κεφάλαια ύψους 3,4 δισ. δολαρίων, από πολλούς σημαντικούς επενδυτές όπως τον ιαπωνικό τεχνολογικό γίγαντα Softbank, την Virgin Group του Sir Richard Branson, την Coca-Cola και την Qualcomm.

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα χρήματα θα της επιτρέψουν μέχρι το τέλος του έτους να εκτοξεύει κάθε μήνα περισσότερους από 30 δορυφόρους, οι οποίοι θα δημιουργήσουν έναν «αστερισμό» με στόχο την παγκόσμια διαδικτυακή κάλυψη. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι μηνιαίες αυτές εκτοξεύσεις θα είναι «η μεγαλύτερη εκστρατεία εκτόξευσης δορυφόρων στην ιστορία».