Η τεράστια επένδυση της BMW στη Βρετανία για να κάνει τα Mini πλήρως ηλεκτρικά

Η τεράστια επένδυση της BMW στη Βρετανία για να κάνει τα Mini πλήρως ηλεκτρικά
BANGKOK, THAILAND - AUGUST 30: An electric Mini Cooper SE Resolute Edition is seen during Electric Vehicle Asia 2023 at Queen Sirikit National Convention Center in Bangkok, Thailand, on August 30, 2023. The event is part of ASEAN Sustainable Energy Week. Valeria Mongelli / Anadolu Agency (Photo by Valeria Mongelli / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Photo: AFP
Περίπου 600 εκατομμύρια λίρες (750 εκατομμύρια δολάρια) θα επενδύσει στα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο η BMW.

Η BMW ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα επενδύσει 600 εκατομμύρια λίρες (750 εκατομμύρια δολάρια) στα εργοστάσιά της στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να καταστήσει τα ιστορικά Mini αποκλειστικά ηλεκτρικά μέχρι το 2030, δίνοντας μια νέα ώθηση στη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά από χρόνια αβεβαιότητας, λόγω του Brexit.

Από το 2026, η BMW θα παράγει δύο ηλεκτρικά μοντέλα στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη – το Mini Cooper 3 και το Mini Aceman, ενώ από το 2030 θα κατασκευάζονται μόνο ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα ίδια δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται επίσης στην Κίνα και οι εξαγωγές τους θα ξεκινήσουν το 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βρετανή υπουργός επιχειρήσεων Kemi Badenoch θα επισκεφθεί το εργοστάσιο στην Οξφόρδη για την ανακοίνωση της επένδυσης, η οποία σύμφωνα με την κυβέρνηση αυξάνει τον συνολικό αριθμό των επενδύσεων στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας τα τελευταία χρόνια σε πάνω από 6 δισεκατομμύρια λίρες.

“Η επένδυση της BMW είναι ένα ακόμη λαμπρό παράδειγμα του ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το ιδανικό μέρος για την κατασκευή των αυτοκινήτων του μέλλοντος”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Rishi Sunak σε ανακοίνωσή του.

Σημειώνεται ότι η BMW δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση παρείχε υποστήριξη για την επένδυση, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: