Η Tesla δίνει λύση στο πρόβλημα της αργής φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Tesla δίνει λύση στο πρόβλημα της αργής φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων
epa06909211 A Tesla sign is seen near Tesla China headquarters in Beijing, China, 25 July 2018. Despite the ongoing trade war between the USA and China, Tesla chief executive Elon Musk earlier this month announced the deal with Chinese authorities to build a new electric car production plant in Shanghai, which will be the first outside the USA. The new auto plant plans to produce 500,000 cars a year. EPA/ROMAN PILIPEY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο εξοπλισμό με ταχυφορτιστή σε ερευνητική πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου.

Λύση σε ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων που διατίθενται τώρα στη παγκόσμια αγορά δίνει η Tesla, η οποία παρουσίασε ένα νέο εξοπλισμό με ταχυφορτιστή σε ερευνητική πανεπιστημιούπολη του Βερολίνου.

Η προσπάθεια της έχει στόχο να προσελκύσουν πιθανούς αγοραστές που ανησυχούν για την πρόσβαση στη φόρτιση και την χρέωση.

Το πρόγραμμα της αμερικάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα, περιλαμβάνει και μια μελέτη για την δημιουργία σταθμών με ταχυφορτιστές στο κέντρο διαφόρων πόλεων.

Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Tesla θα ανοίξει τουλάχιστον έναν ακόμη σταθμό γρήγορης φόρτισης στη Γερμανία το 2020.

Τόνισε ότι ο Tesla εξακολουθεί να πιστεύει στην αργή φόρτιση των μπαταριών στο χώρο εργασίας και την οικιακή φόρτιση ως τον κύριο τρόπο φόρτισης οχημάτων, αλλά θέλει να προσφέρει μια πιο γρήγορη επιλογή.

Ο λεγόμενος φορτιστής V3 επιτρέπει στα αυτοκίνητα Tesla Model 3 να φορτίζουν εντός πέντε λεπτών για να ταξιδέψουν 120 χλμ. Τα παλαιότερα μοντέλα Tesla θα λάβουν σχετικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Δεν ανακοινώθηκε όμως πόσο θα επηρεάσει την διάρκεια της ζωής των μπαταριών η συχνή χρήση της γρήγορης φόρτισης.

Η Tesla επέλεξε μια τοποθεσία κοντά στο Βερολίνο για ένα νέο εργοστάσιο που θα ξεκινήσει να λειτουργεί τον επόμενο χρόνο. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, έγραψε ότι το εργοστάσιο είχε τη δυνατότητα να δημιουργήσει 40.000 θέσεις εργασίας.