Οι θετές κόρες του Μακρόν, ρίχνονται στην προεκλογική μάχη

Οι θετές κόρες του Μακρόν, ρίχνονται στην προεκλογική μάχη
Οι κόρες της Μπριζίτ Τρονιέ, στηρίζουν θερμά τον Μακρόν. Η μια εκ των δυο, μάλιστα, ήταν και συμμαθήτριά του στο σχολείο.

Η σχέση του υποψηφίου για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ, έχει αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης και χιλιάδων δημοσιευμάτων παγκοσμίως. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ο ρόλος που παίζουν οι δύο κόρες της Μπριζίτ στην προεκλογική εκστρατεία του Μακρόν.

Η 31χρονηΤιφέν Οζιέ, είναι δικηγόρος και μητέρα δύο παιδιών. Από την αρχή της προεκλογικής εκστρατείας παρακολούθησε στο πλευρό της μητέρας της τις περισσότερες ομιλίες του πατριού της. Η πρώτη της δημόσια εμφάνιση έγινε τον περασμένο Νοέμβριο σε εκδήλωση της υποψηφιότητας Μακρόν στο Πα-ντε-Καλέ. Είναι και ενεργό μέλος του κινήματος «En Marche» του Μακρόν, έχοντας ιδρύσει την τοπική επιτροπή στην πόλη Σεν Ζοζέ όπου μένει. «Πάντα πίστευα ότι ο Εμανουέλ έχει μία προσωπικότητα αντισυμβατική, είναι ένας πολύ έξυπνος άνδρας με τον οποίο ο διάλογος είναι πάντα εφικτός», δήλωσε η Τιφέν στην εφημερίδα «La Voix du Nord» και προσέθεσε ότι έκανε ό,τι έκανε γι΄ αυτόν από επιθυμία και ποτέ υπό πίεση.

Λίγο αργότερα εισήλθε στην προεκλογική μάχη, η άλλη κόρη της Μπριζίτ και θετή κόρη του Μακρόν, η 39χρονη καρδιολόγος Λοράνς Οζιέ Ζουρντάν. Επίσης ξανθιά και κομψή, όπως η μητέρα και η αδερφή της, χειροκροτούσε χαμογελώντας σε κεντρική ομιλία του υποψηφίου στο Μπερσί στις 17 Απριλίου. Ήταν παρούσα και λίγες μέρες αργότερα στο αρχηγείο του κινήματος για να γιορτάσει τα εκλογική αποτελέσματα του πρώτου γύρου.

Η Λοράνς έχει γεννηθεί το 1977, δηλαδή την ίδια χρονιά με τον Μακρόν. Εκτός αυτού ήταν και συμμαθητές στο ιδιωτικό καθολικό λύκειο «Λα Προβιντάνς» της Αμιένης, όπου δίδασκε η Μπριζίτ Τρονιέ. Στο βιβλίο «Les Macron» αναφέρεται ότι η Λοράνς μιλούσε συχνά στη μητέρα της για έναν μαθητή «που δεν είναι σαν τους άλλους» και ο οποίος «είναι ένας τρελός που γνωρίζει τα πάντα για τα πάντα». Σε ένα άλλο βιβλίο με τίτλο: «Εμανουέλ Μακρόν, ένας τόσο τέλειος νέος», η δημοσιογράφος Αν Φουλντά, υποστηρίζει ότι οι γονείς του Μακρόν στην αρχή νόμιζαν «ότι ο γιος τους έβγαινε με την Λοράνς και στη συνέχεα σοκαρίστηκαν όταν ανακάλυψαν ότι στην πραγματικότητα έβγαινε με την Μπριζίτ που ήταν πάνω από 20 χρόνια μεγαλύτερή του».

πηγή: Paris Match