Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης
epa08800727 A close up of the sign of Bank of England in the City of London in London, Britain, 05 November 2020. The central bank announced that its Monetary Policy Committee (MPC) had voted to maintain interest rates at its record low level of 0.1 percent, but expand quantitative easing - its programme of government bond buying - by £150bn (194bn US dlrs). EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η απόφαση ήρθε μία μέρα αφότου δημοσιεύθηκε ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία επιταχύνθηκε στο 10,4% τον Φεβρουάριο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αύξησε τα επιτόκια κατά ένα ακόμα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας σήμερα και δήλωσε ότι αναμένει ότι η αύξηση του βρετανικού πληθωρισμού θα επιβραδυνθεί ταχύτερα από προηγουμένως.

Υιοθετώντας έναν πιο αισιόδοξο τόνο για τις προοπτικές της βραδείας οικονομίας της χώρας, τα εννέα μέλη της επιτροπής χάραξης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας τάχθηκαν με ψήφους 7 προς 2 υπέρ της αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης του βασικού επιτοκίου στο 4,25% όπως ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόκειται για την 11η διαδοχική αύξηση στο κόστος δανεισμού, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021, αν και ήταν η μικρότερη αύξηση από πέρυσι τον Ιούνιο.

Η Τράπεζα της Αγγλίας ανέφερε ότι η αύξηση των τιμών παραμένει σε τροχιά σημαντικής μείωσης την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου φέτος, παρά την απρόσμενη αύξηση του πληθωρισμού στο 10,4% τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: