Uber: Κάνοντας pitching ιδεών στο δρόμο

Uber: Κάνοντας pitching ιδεών στο δρόμο

Μια βόλτα με επενδυτές στη Νέα Υόρκη είχαν τη δυνατότητα να κάνουν επίδοξοι επιχειρηματίες.

Η παρουσίαση της ιδέας μια εταιρείας μπροστά στους επενδυτές, και ειδικά μπροστά στους Νεοϋορκέζους επενδυτές, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία.

Την προηγούμενη Πέμπτη, όμως, η Uber έδωσε τη δυνατότητα σε επίδοξους επιχειρηματίας να παρουσιάσουν την ιδέα τους με το πάτημα ενός κουμπιού.. σαν να καλούσαν ταξί!

Στις 13 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, οι χρήστες τις πλατφόρμας μπορούσαν να καλέσουν ένα από τα 30 οχήματα της εταιρείας στο οποίο ήταν επιβιβασμένοι επενδυτές από εταιρείες όπως First Round Capital, Lerer Hippeau Ventures, Brooklyn Bridge Capital και Primary Venture Partners και να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, συμμετέχοντας έτσι στο Pool Pitch.

Οι καλύτερες ομάδες που πήραν το «πράσινο φως» για την επόμενη φάση, έλαβαν πρόσκληση για την Πέμπτη το βράδυ όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν ξανά με τους επενδυτές και τους υπόλοιπους startuppers. Οι τρεις πιο καινοτόμες ιδέες επιλέχτηκαν για να πιτσάρουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και επί σκηνής ενώπιον των επενδυτών. Να σημειωθεί πως ο νικητής έλαβε το χρηματικό έπαθλο των 5.000 δολαρίων από την First Round Capital.

Chris Fralic
Chris Fralic
Chris Fralic

Σε ένα από τα οχήματα, όπου συνεπιβάτης ήταν ο Chris Fralic, partner στην First Round Capital και με εμπειρία σε προηγούμενα Pool Pitch, πέρασαν οι:

  • Michael Twersky, ο ιδρυτής του Whyline, μιας εφαρμογής που βοηθά τους ανθρώπους να αποφύγουν την αναμονή στις ουρές σε μέρη όπως νοσοκομεία και εστιατόρια. Η εταιρεία του έχει έδρα την Αργεντινή και ψάχνει να «σηκώσει» 1 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση.
  • Mark Gravel, ένας μάγειρας που κρύβεται πίσω απ’ την εφαρμογή Mixplate που προσπαθεί να συνδέσει ανθρώπους απ’ τη βιομηχανία του φαγητού με όσους ψάχνουν εργασία στον χώρο. Κάτι σαν το LinkedIn για μάγειρες.
  • Και ο Trevor Wilkins, ιδρυτής του Kudzoo – μιας εφαρμογής που επιβραβεύει τους μαθητές για τους καλούς βαθμούς τους, ο οποίος πήρε τελικά και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση αφού έπεισε τον επενδυτή.
1/3
Michael Twersky
Mark Gravel
Trevor Wilkins

Μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Angelina Darrisaw, ιδρύτρια της C-Suite Coach, μιας startup που καθοδηγεί τους νέους για να ανταπεξέλθουν στον απαιτητικό επαγγελματικό κόσμο.

Στην δεύτερη θέση βρέθηκαν οι Todd Schechter και Chelsea Brownridge, οι οποίοι κέρδισαν 3.000 δολάρια με την εταιρεία τους Dog Parker.

Τέλος, ο Wilkins μαζί με την συνεργάτη του Logan Cohen κέρδισαν το τρίτο βραβείο και 2.000 δολάρια.

 

Πηγή: Bussines Insider