Η Βρετανία επανεξετάζει συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων της Google

Η Βρετανία επανεξετάζει συμφωνία ύψους 2,6 δισ. δολαρίων της Google
Photo: pixabay.com
Η εξαγορά της Looker Data Sciences γίνεται αντικείμενο νέας έρευνας για τις αρμόδιες αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου με στόχο να ερευνηθεί η αύξηση της δύναμής της στον τομέα των δεδομένων.

Αντιμέτωπη με έρευνα των βρετανικών Αρχών είναι η Google, όσον αφορά την εξαγορά ύψους 2,6 δισ. δολαρίων της εταιρείας δεδομένων Looker Data Sciences, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προχώρησε σε διαταγή εκτέλεσης, η οποία εμποδίζει τις εταιρείες να συγχωνεύουν τις υπηρεσίες τους, ενώ η ρυθμιστική αρχή διεξάγει πρώιμη επανεξέταση της εξαγοράς.

Όπως θυμίζει το πρακτορείο, η Google ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι σχεδίαζε να αγοράσει τη μονάδα cloud της εταιρείας Looker με έδρα τις ΗΠΑ. Η επανεξέταση του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να εστιάσει στο πώς η Google σχεδιάζει να διευρύνει τη δύναμή της όσον αφορά τα δεδομένα.

Έρχεται μάλιστα καθώς η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ, ηγείται της προσπάθειας εξέτασης του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες συλλέγουν και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες.