Η Walmart προσπαθεί να «κοντράρει» την Amazon στην online λιανική

Η Walmart προσπαθεί να «κοντράρει» την Amazon στην online λιανική
Μία ισχυρή κόντρα μεταξύ δύο κολοσσών του λιανικού εμπορίου.

Η Walmart επεκτείνει την Delivery Unlimited υπηρεσία της σε ένα πολύ ευρύτερο κοινό. Μετά τη δοκιμή των online παντοπωλείων σε Χιούστον, Μαϊάμι, Σαλτ Λέικ Σίτι και Τάμπα νωρίτερα φέτος, αποφάσισε να επεκτείνει το πρόγραμμα σε 1.400 επιπλέον καταστήματα αυτό το φθινόπωρο. Μάλιστα, σχεδιάζει να διαθέσει την υπηρεσία στο μισό της χώρας μέχρι το τέλος του έτους.

Η Delivery Unlimited υπηρεσία, ενώ περιορίζεται σε παντοπωλεία, συγκρίνεται συχνά με το πρόγραμμα Amazon Prime. Τα μέλη καταβάλλουν 98 δολάρια ετησίως (ή 12,95 δολάρια το μήνα) για να λαμβάνουν τα ψώνια τους στο σπίτι. Το πρόγραμμα έρχεται με μια δωρεάν δοκιμή 15 ημερών. Η Walmart διαθέτει, επίσης, 3.100 φυσικά καταστήματα. «Έχουμε επενδύσει στα online παντοπωλεία επεκτείνοντας γρήγορα τις υπηρεσίες παραλαβής και παράδοσης», δήλωσε ο Tom Ward, ανώτερος αντιπρόεδρος ψηφιακών επιχειρήσεων στο Walmart, δηλώνοντας ότι «Η υπηρεσία Delivery Unlimited είναι το επόμενο βήμα σε αυτό το ταξίδι.»

Ωστόσο, η Amazon είναι σοβαρός ανταγωνιστής, με τις πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της να είναι οκτώ φορές μεγαλύτερες από αυτές της Walmart. Τα prime μέλη μπορούν να έχουν πολλά περισσότερα από μία «απλή» παράδοση στο σπίτι, γεγονός που θα ήταν πρόκληση για τη Walmart. Η εταιρεία έχει ήδη λάβει μέτρα για να κατευνάσει την κριτική. Νωρίτερα φέτος, η Walmart ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν παράδοση μίας ημέρας σε πολλά αντικείμενα για παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων για να αγωνιστεί τα δωρεάν μεταφορικά του Amazon για τα prime μέλη της.