Η WATT σχεδιάζει επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ στην Κερατέα

Η WATT σχεδιάζει επένδυση ύψους 6 εκατ. ευρώ στην Κερατέα
Στα 12,8 εκατ. οι ενοποιημένες πωλήσεις και στα 2,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2025. Η στροφή στα εξειδικευμένα έργα, η είσοδος σε νέες δραστηριότητες και το σχέδιο για μονάδα παραγωγής εξοπλισμού.

Με διπλασιασμό των εσόδων, ενίσχυση της κερδοφορίας και ένα νέο επενδυτικό σχέδιο ύψους 6 εκατ. ευρώ, η WATT Α.Ε. επιχειρεί να διευρύνει το αποτύπωμά της πέρα από την παραδοσιακή αγορά διαχείρισης απορριμμάτων, ποντάροντας στην κατασκευή εξειδικευμένων έργων.

Πέρυσι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας τεχνικών και περιβαλλοντικών έργων ανήλθε το 2025 στα 12,81 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 111%. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 2,21 εκατ. ευρώ, έναντι 1,62 εκατ. ευρώ ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν στα 3,55 εκατ. ευρώ από 2,06 εκατ. ευρώ. Παρά την αύξηση σε απόλυτα μεγέθη, το περιθώριο EBITDA υποχώρησε στο 27,7% από 33,9%, καθώς τα έσοδα αναπτύχθηκαν ταχύτερα από τη λειτουργική κερδοφορία.

Η οικονομική επίδοση συνοδεύεται από αλλαγή επιχειρηματικού προσανατολισμού. Μετά τη διάσπαση και την πώληση της W.A.T.T. Recycling το 2023, η WATT επικεντρώνεται στον σχεδιασμό και στην κατασκευή τεχνικών έργων, στη διαχείριση υγρών αποβλήτων και στην παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και νερού.

Η διοίκηση, υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αθανάσιο Κατρή, επιδιώκει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και τις πατέντες της εταιρείας, διεκδικώντας ρόλο συνεργάτη των μεγάλων ομίλων διαχείρισης απορριμμάτων αντί άμεσου ανταγωνιστή τους.

Το επόμενο βήμα είναι η σχεδιαζόμενη επένδυση περίπου 6 εκατ. ευρώ στο Βιοτεχνικό Πάρκο Κερατέας για την ίδρυση μονάδας παραγωγής εξοπλισμού βιολογικής επεξεργασίας. Η ολοκλήρωσή της τοποθετείται από τη διοίκηση εντός του 2027, με στόχο την ενίσχυση των κατασκευαστικών δυνατοτήτων και την ανάπτυξη εφαρμογών και εκτός του κλάδου απορριμμάτων.

Παράλληλα, η WATT υπέβαλε στα τέλη του 2025 αίτημα αναβάθμισης του εργοληπτικού της πτυχίου στην έκτη τάξη, επιδιώκοντας πρόσβαση σε μεγαλύτερους διαγωνισμούς. Στις κινήσεις διαφοροποίησης περιλαμβάνονται η απόκτηση της Chemitec, με αντικείμενο τα χημικά και τον εξοπλισμό επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, καθώς και η ενίσχυση της Νοτιο Επενδυτική, που δραστηριοποιείται στην αξιοποίηση ακινήτων.

Το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων Ναυπάκτου, έργα στη Φυλή και στη Θήβα, επεκτάσεις ΧΥΤΑ σε νησιά και στην ηπειρωτική χώρα, καθώς και την κατασκευή της μαρίνας Βόνιτσας. Στο τέλος του 2025, ο όμιλος εμφάνιζε ταμειακά διαθέσιμα 5,43 εκατ. ευρώ και ίδια κεφάλαια 16,62 εκατ. ευρώ, έναντι συνολικών υποχρεώσεων 7,71 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: