Η Xiaomi εξηγεί πώς κατάφερε να βάλει τη selfie κάμερα κάτω από την οθόνη του κινητού

Η Xiaomi εξηγεί πώς κατάφερε να βάλει τη selfie κάμερα κάτω από την οθόνη του κινητού
Η προσπάθεια να εξαφανιστούν τελείως τα notches, απέκτησε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Οι κατασκευαστές smartphones έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι» της εξαφάνισης των notches από τις οθόνες των κινητών τους. Η απαραίτητη διακοπή της οθόνης στο σημείο που βρίσκεται τοποθετημένη η selfie κάμερα αποτελεί εμπόδιο στην προσπάθεια για μια σειρά από συσκευές, οι οθόνες των οποίων θα καλύπτουν όλη την μπροστινή τους πλευρά χωρίς να παρεμβαίνει τίποτε.

Τις προηγούμενες ημέρες δύο κινεζικές εταιρείες ανακοίνωσαν ότι βρήκαν τη λύση: εμπρόσθιες κάμερες κάτω από την οθόνη. Η Oppo και η Xiaomi αποκάλυψαν εικόνες με πρωτότυπες συσκευές οι οποίες καταφέρνουν να κάνουν τα notches παρελθόν.

Μετά από την πρώτη μεγάλη προσοχή που τράβηξαν σε παγκόσμιο επίπεδο οι αποκαλύψεις αυτές, η Xiaomi επανήλθε με περισσότερες πληροφορίες για την τεχνολογία αυτή. Σύμφωνα με όσα είπε, η selfie κάμερα δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτές που έχουν σήμερα τα smartphones, αλλά στο σημείο όπου βρίσκεται τοποθετημένη, η οθόνη αποτελείται από «ειδικό γυαλί χαμηλής ανακλαστικότητας με υψηλή διαπερατότητα».

Η Xiaomi λέει ότι η ρύθμιση επιτρέπει στην περιοχή της οθόνης να γίνει διαφανής για λήψη φωτογραφιών και η διαφανής οθόνη στη συνέχεια υπερκαλύπτει έξυπνα με τον φακό της κάμερας στην κορυφή.

Πάντως δεν μιλάμε για την τέλεια κάλυψη της κάμερας. Στις εικόνες που δημοσιεύτηκαν γίνεται διακριτός ο φακός της κάμερας, αλλά παρόλα αυτά η επιφάνεια της οθόνης παραμένει μεγαλύτερη από τις συσκευές με notches.