Η Yahoo! κατηγορείται πως κατασκοπεύει τους χρήστες της

Η Yahoo! κατηγορείται πως κατασκοπεύει τους χρήστες της
Photo:

Οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ θεωρούν πως η Yahoo! παρακολουθούσε παράνομα την ηλεκτρονική αλληλογραφία των συνδρομητών της.

Αντιμέτωπη με κατηγορίες παραβίασης των προσωπικών δεδομένων βρίσκεται η Yahoo! Η εταιρεία κατηγορείται από τα αμερικανικά δικαστήρια για παράνομες παρακολουθήσεις της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας των χρηστών της. Σύμφωνα με τους οργισμένους χρήστες, η εταιρεία συνέλεγε δεδομένα από τα μηνύματα που λάμβαναν από χρήστες άλλων εταιρειών.

Η Yahoo! αναμένεται να βρει απέναντί της πάνω από ένα εκατομμύριο χρήστες, από τους συνολικά 275 εκατομμύρια συνδρομητές της. Οι συγκεκριμένοι συμμετέχουν σε μια συλλογική αγωγή εναντίον της εταιρείας, για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους και των προσωπικών τους δεδομένων. Η διαταγή για την αγωγή, σε πανεθνικό επιπέδο, δώθηκε το βράδυ της Τρίτης από την δικαστή Lucy Koh, στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τους ενάγοντες, ο διαδικτυακός «κολοσσός» υπέκλεπτε και ανέλυε τα email τους και τα συνημμένα σε αυτά αρχεία, με σκοπό να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για τη δημιουργία «στοχευμένης διαφήμισης».

Η υπερασπιστική γραμμή της Yahoo! αναφέρει πως ένα μέρος από τους ενάγοντες συνέχισαν να αποστέλλουν email σε συνδρομητές της, παρά το γεγονός ότι γνώριζαν τις δραστηριότητες της. Σύμφωνα με τη Yahoo! οι συγκεκριμένοι ενάγοντες συναίνεσαν με αυτό τον τρόπο στην πρόσβαση στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους.