Ιανός: Τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα – Υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρεθούν δύο αγνοούμενοι

Ιανός: Τρίτος νεκρός στην Καρδίτσα – Υπεράνθρωπες προσπάθειες να βρεθούν δύο αγνοούμενοι
Κάτοικοι περπατούν σε πλημμυρισμένο δρόμο, το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020, στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορίνθου. Μια ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα, είναι το πρώτο θύμα της σφοδρής κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη. Νεκρός βρέθηκε και ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στην Καρδίτσα. Πρόκειται για 63χρονο κτηνοτρόφο αλβανικής καταγωγής τον οποίο αναζητούσε ο γιός του από χθες καθώς είχε εξαφανιστεί λόγω της κακοκαιρίας. Ο 63χρονος βρέθηκε νεκρός από συνεργεία της Πυροσβεστικής και τον γιό του στην περιοχή πίσω από το νοσοκομείο της Καρδίτσας. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία ανέρχεται σε δύο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την 40χρονη γυναίκα που παρασύρθηκε με το αυτοκίνητό της από τον Πάμισο ποταμό στο Μουζάκι. Σημειώνεται πως μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί από το πέρασμα του «Ιανού», ο οποίος δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη την πορεία του. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, μια γυναίκα στα Φάρσαλα, έναν άνδρα στην Καρδίτσα και τον 62χρονο κτηνοτρόφο από την Καστανιά, ενώ όλες οι έρευνες της Πολιτικής Προστασίας εστιάζονται στους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Νεκρός εντοπίστηκε ο 62χρονος κτηνοτρόφος στην Καστανιά Καρδίτσας το πρωί της Κυριακής, ο οποίος αγνοούνταν από χτες όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του.

Πλέον ο αριθμός των νεκρών από την φονική κακοκαιρία που χτύπησε την Θεσσαλία να ανέρχεται στους τρεις.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των αντρών της Πυροσβεστικής να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους από τον καταστροφικό κυκλώνα Ιανό.

Δύο αγνοούμενοι

Πρόκειται για:

– Την 43χρονη οδηγό του αυτοκινήτου που παρασύρθηκε στο Μουζάκι Καρδίτσας. Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε χθες, αλλά όχι και η ίδια.

– Και έναν βοσκό που αγνοείται στο Μακρυχώρι Καρδίτσας.

Τρεις νεκροί

Τα ορμητικά νερά άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς, μια γυναίκα στα Φάρσαλα, έναν άνδρα στην Καρδίτσα και τον 62χρονο κτηνοτρόφο από την Καστανιά, ενώ όλες οι έρευνες της Πολιτικής Προστασίας εστιάζονται στους υπόλοιπους αγνοούμενους.

Η ηλικιωμένη γυναίκα στα Φάρσαλα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στον οικισμό Βασιλί, ενώ ο 63χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή κοντά στο νοσοκομείο στην πόλη της Καρδίτσας.

Το πρωί της Κυριακής έγινε γνωστό πως βρέθηκε νεκρός και ο ηλικιωμένος άνδρας  στην Καστανιά Καρδίτσας.

Ο άνδρας αγνοούνταν από το βράδυ της Παρασκευής όταν εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης κατέρρευσε η σκεπή του σπιτιού του. Άνδρες της ΕΜΑΚ είχαν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό του με αποτέλεσμα να τον βρουν χωρίς τις αισθήσεις του το πρωί της Κυριακής.

Θρίλερ με τη φαρμακοποιό που αγνοείται στο Μουζάκι

Συναγερμός από χτες έχει σημάνει στις Αρχές για τον εντοπισμό μιας 43χρονης οδηγού, το όχημα της οποίας παρασύρθηκε στον Πάμισο ποταμό, στο Μουζάκι Καρδίτσας, ο οποίος «φούσκωσε» κατά το πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας «Ιανός» από την περιοχή.

Η οδηγός του αυτοκινήτου, η οποία είναι φαρμακοποιός της περιοχής, το βράδυ της Παρασκευής, αγνοώντας τις απαγορεύσεις, επιχείρησε να διασχίσει τον Πάμισο ποταμό με αποτέλεσμα να παρασυρθεί κι έκτοτε να αγνοείται η τύχη της.

Άγνωστο παραμένει το εάν και πόσοι άλλοι βρίσκονταν μαζί της στο ίδιο όχημα, το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Οι έρευνες συνεχίζονται στην περιοχή από νωρίς το πρωί.

Αγοραστός στο MEGA: Έχουμε μία αγνοούμενη, έγιναν πάνω από 800 διασώσεις

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στέλλα Γκαντώνα για τις εικόνες καταστροφής στην περιφέρεια μετά την επέλαση του φονικού κυκλώνα.

Ο κ. Αγοραστός έκανε λόγο για μια δύσκολη ημέρα. «Τίποτα δεν είναι όπως χθες», υπογράμμισε.

«Υπάρχουν χωριά που δεν θυμίζουν το παρελθόν τους, δεν τα αναγνωρίζεις. Έχουμε πρόβλημα με τις υποδομές. Πεσμένοι δρόμοι, ακατάλληλες γέφυρες. Πρόβλημα με την υδροδότηση και την ηλεκτροδότηση. Έχουμε πρόβλημα σε φορτηγά και σε μηχανήματα.

Έχουμε πρόβλημα στη ζωτική και φυτική παραγωγή. Η κυβέρνηση εξήγγειλε πρόσθετα χρήματα για χρηματοδότηση στους τομείς αυτούς. Εμείς ως Περιφέρεια ζητήσαμε ταχύτητα και απλοποίηση.

Υπολογίζουμε ότι είναι πάνω από 8.000 σε όλη τη Θεσσαλία εκείνα που πρέπει να ελεγχθούν γιατί έχουν υποστεί ζημιές», ανέφερε.

«Έχουμε μία αγνοούμενη. Δεν υπήρχε ζευγάρι που είχε καταπλακωθεί, υπήρχε ένα ζευγάρι που απεγκλωβίστηκε», σημείωσε και μίλησε για πάνω από 800 διασώσεις.

«Γρήγορες αποζημιώσεις στους ανθρώπους της παραγωγής, στους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους», τόνισε κλείνοντας.