Ιδού η πλουσιότερη γυναίκα ηθοποιός

Ιδού η πλουσιότερη γυναίκα ηθοποιός

Oι συνολικές της αποδοχές ξεπερνούν τα τρία δισ. δολάρια.

Με μία πλούσια φιλμογραφία συμπεριλαμβανομένων αυτοχρηματοδοτούμενων ταινιών δράσης και ανεξάρτητες παραγωγές που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές, αλλά και με πολλές ταινίες- υπερπαραγωγές στο ενεργητικό της, η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει ανακηρυχθεί ως η πλουσιότερη γυναίκα ηθοποιός όλων των εποχών από το box office Mojo.

Η ιστοσελίδα πρόσφατα δημοσίευσε μία ενημερωμένη λίστα με τους πιο πλούσιους ηθοποιούς και η 31χρονη Νεοϋορκέζα καταλαμβάνει την δέκατη θέση μεταξύ των ηθοποιών του Χόλιγουντ, στο μποξ όφις της Βόρειας Αμερικής με συνολικές αποδοχές που ξεπερνούν τα 3,3 δισ. δολάρια.

Η κινηματογραφική καριέρα της ηθοποιού ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όταν ακόμα ήταν παιδί, αλλά η απογειώθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 με ρόλους σε ταινίες όπως «Φαντάσματα Εφηβείας», «Ο γητευτής των αλόγων», «Χαμένοι στη μετάφραση» και «Match Point». Από τότε, έχει εμφανιστεί και στη σειρά ταινιών «Εκδικητές» που βασίζεται στο βιβλίο Black Widow, έχοντας τον ρόλο μίας υπερηρωίδας.

Μόνο το 2016 έχει εμφανιστεί σε δύο ταινίες που απέφεραν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Στο «Κάπτεν Αμέρικα: Εμφύλιος Πόλεμος» και στο «Βιβλίο της Ζούγκλας», δανείζοντας τη φωνή της στον πύθωνα Καα.

Η Γιόχανσον είναι η νεότερη στη λίστα των 30 πιο πλούσιων ηθοποιών και είναι η μόνη γυναίκα στην πρώτη δεκάδα. Ο Χάρισον Φορντ κατέχει την πρώτη θέση στη λίστα, ενώ στα πρώτα 20 ονόματα βρίσκεται και η Κάμερον Ντίαζ με έσοδα λίγο πάνω από τα τρία δισ. δολάρια.